Vanlige spørsmål og svar

Her legger jeg ved noen spørsmål, tips og ulike erfaringer jeg har hatt de siste årene med Matched Betting.

Hvem er Matched Betting egnet for?

Matched Betting er for alle – studenter, alenemødre, familiefedre – alle mulige folk som ønsker en liten ekstrainntekt ved siden av. Du må være over 18 år for å åpne kontoer hos spillselskap.

Tidsbruk

I starten gikk det tid til venting på at spill skulle avgjøres. Dette blir lettere med en større og mer fleksibel bank, som bygges etter hvert. 80% av attraktive spill skjer i helgene, så jeg lærte raskt å ikke spille på ”lange” spill, da banken din blir ”bundet” over lengre tid. Jeg kan tenke meg at jeg har benyttet i snitt ca. 2-3 timer i uken på dette.

Hvor mye har du tjent på Matched Betting?

Ca. 15-20.000 i måneden. Totalt rundt 350.000 kr. Avhengig av tilgjengelige tilbud og bonuser, og hvor mye tid jeg har brukt i aktuelle måned. Jo mer du «jobber», jo mer og raskere tjener du penger!

Hvilke verktøy kan hjelpe meg i å få mest mulig ut av bonusene?

Her anbefaler jeg at du bruker følgende for å maksimere gevinst:

  1. Oddsmonkey – finner spill automatisk. Beste odds, integrering av Smarkets, slik at du kan plassere lay-spill rett i Oddsmonkey
  2. Smarkets – Den beste betting-exchange for norske kunder. Lavest kurtasje av alle, som gjør at du får mest mulig gevinst
  3. Neteller – Den mest kjente e-wallet’en. Jeg bruker denne til å gjøre innskudd og uttak fra Smarkets og de bookmakerene som tillater innskudd med e-wallet.

Hvor lenge kan du holde på med dette?

Problemet her er jo at man over tid vil gå tom for velkomstbonuser, og bookmakerne har kanskje også limitert kontoene dine (innsatsbegrensninger fordi du er en «vinnende spiller»). Jeg har holdt på i snart 3 år, og har fortsatt aktive kontoer med tilbud som kommer støtt og stadig.

Tips jeg mener har hjulpet meg i å forhindre eller utsette stenging/limitering av kontoer:

  • Spill på større ligaer, spill med jevne, runde summe
  • Unngå hyppige uttak (dersom uungåelig, la en liten sum være igjen som du kan spille for
  • Ta en tur innom Casinoet en gang i blant
  • Erfaringer fra de første spillene

Er det kun odds som spilles på?

For min del, ja. Jeg spiller også nesten utelukkende på fotball og da på HUB (Hjemme-, uavgjort borte-seier, slik som vist i Coolbet-eksempelet under «Hva er Matched Betting?»).

Startbank og valuta

Jeg begynte med en bank på ca. 10.000 norske kroner, som jeg satte inn på Neteller. Jeg anbefaler å ha alle kontoene dine i samme valuta så langt det lar seg gjøre. Litt av cluet med Matched Betting er å holde bookmaker-kontoene i live så lenge som mulig. Over tid vil spillere som ligger mye i pluss hos bookmaker etter hvert limiteres, i større eller mindre grad. Ingen av bookmakerene liker en vinnende spiller. Det ideelle scenariet er å tape alle spillene sine hos bookmaker, og da vinne alle hos Smarkets. Smarkets vil aldri limitere deg pga. høy frekvens av vunnede spill.

Det første problemet jeg støtte på var at pengene ble ”låst” i spill som enda ikke var avgjort, slik jeg beskrev over. Startbanken min kunne ideelt sett vært større, for å kunne ha flere samtidige spill gående. Noen bonuser krever også en viss størrelse på banken din. La oss ta NordicBet sin innskuddsbonus på 100% opp til 4.000 som eksempel. Her kreves bonusen omsatt 6 ganger til en odds på 1.8 før den evt. kan tas ut. Det vil si at du, worst case, må omsette for 24.000 kr før det kan gjøres uttak. Da kreves det litt bank hos Smarkets for å kunne matche de kvalifiserende spillende.

Best case er selvfølgelig at det første spillet (eller flere, dersom du deler opp) taper hos NordicBet og du slipper omsetning! Her gjelder det da å finne de spillene som ikke tar for mye liability i lay-spillene, din men som samtidig har en relativt stor sjanse for å tape hos bookmaker. Odds rundt 3 har jeg fått en sans for. (Det er selvfølgelig ingen matematikk bak dette – heller noe jeg har bare har blitt komfortabel med å spille med. Odds rundt 3 gir en «OK» liability hos Smarkets, og dermed en ikke altfor stor gevinst hos bookmaker som må omsettes.)

Et spill på 1000 kr med en odds på 3.00 hos bookmaker krever at du har 2000 kr hos Smarkets.

Jeg får ikke satt inn penger på Smarkets!

For å sette inn penger på Smarkets må man via en e-lommebok – Neteller. Her har jeg skrevet utfyllende om hvordan man setter inn penger både hos Neteller og deretter til Smarkets.

Innsatsstørrelse

Innsatsstørrelse er også et viktig moment. Jeg pleier å dele opp innskudd+bonus i 3 eller 4 like store spill, da blir det ikke altfor tidkrevende. Dersom bonusen ikke er altfor stor og du har nok penger hos Smarkets, så er det greit å spille alt på ett spill, slik jeg har vist i eksempelet under «Hva er Matched Betting?»

«Jeg får ikke spilt for større beløp enn x antall kroner!»

Her har du mest sannsynlig fått en såkalt limitering på kontoen din. Bookmakerene gjør fortløpende risikovurderinger der de avgjør om en spiller er «lønnsom» eller ikke. Dersom ditt spillemønster viser at du sannsynligvis kun er ute etter «verdi», så vil de begrense innsatsstørrelsen din. Dette skjer nesten bare når man spiller på mindre og sære ligaer/kamper, samt hest.

Mitt tips er å ALDRI spille på noe annet enn fotball i de større ligaene. Da ser man i bookmakerenes øyne ut som en «vanlig» spiller.

Når det er sagt er sannsynligheten for at en limitering kommer på ett eller annet tidspunkt senere veldig stor. Det er grunnen til at Matched Betting ikke varer evig. På ett tidspunkt vil bookmakerene se at du har benyttet deg av utallige bonustilbud og risikofrie spill og dermed limitere deg. Men, jeg har flere kontoer som fortsatt gir meg bonuser der jeg ikke er limitert, selv etter flere år med Matched Betting. Det kommer altså an på hva du spiller på.

Skatt?

Informasjon om skatt i forbindelse med betting generelt kan leses her og her.

«Jeg ble spurt om identifisering når jeg skulle gjøre uttak. Er dette vanlig?»

Dette er helt normalt. Dette er for din egen beskyttelse, slik at ingen andre kan åpne kontoer i ditt navn. Spillselskapene ber deg gjerne sende inn bevis på at du er deg – altså at du må bekrefte ID, adresse og betalingsmåte. Vanlig dokumentasjon du må sende inn er f.eks. kopi av førerkort/ID-kort, Visa-kort og en regning med din adresse på.