Neteller – verifisering og innskudd

Det er veldig enkelt å verifisere Neteller-kontoen din når den er opprettet (som du burde ha gjort i eller før den første guiden). Først, sørg for at du velger at formålet med kontoen er gambling (hvis du blir bedt om det). Hvis du sier at kontoen ikke er for gambling, kan innskuddene til bookmakere, exchange-bookmakere og casinoer bli avslått. Hvis du laster ned Neteller-appen, kan du verifisere kontoen din ved å ta bilder av ID og laste opp en selfie. Når disse er sendt vil den første delen av verifiseringen være fullført – ( også den eneste delen for mange brukere.) Etter at disse første sjekkene er fullført så kan du sette inn minimumsbeløpet – ca. 100 kr. (Merk: Du kan sette inn mer, men dette er bare så du unngår å ha større beløp «bundet opp» hvis du fortsatt må vente på å bruke kontoen.) Husk at du ikke kan benytte Visa/kredittkort til innskudd hos Neteller (samme som med Skrill), da disse vil blokkeres. Det er derfor bankoverføring som gjelder.

Etter ditt første innskudd vil enkelte måtte oppgi ytterligere dokumentasjon til «Know Your Customer» (KYC) og Anti Money Laundering (AML). Dette er tilfeldig hvem som må gjennom denne kontrollen, virker det som. Disse dokumentkontrollene inkluderer dokumenter som f.eks kontoutskrift som viser Neteller innskudd. Hvis du blir kontaktet for ekstra sjekker som dette, bør du forhåpentligvis ha kontoen din oppe i løpet av et par dager.

Innskudd:

Her er litt viktig bakgrunnsinformasjon: Tidligere tok innskudd til Neteller lang tid, gjerne 2-3 dager typisk – men de var gratis. Dette er ikke lenger tilfelle. Innskudd er nå raskere, men de kommer med en liten pris. Det er nå en 2,5% avgift på innskuddene dine fra bank til Neteller.

Merk at denne avgiften ikke gjelder for innskudd fra Neteller til online bookmakere eller andre steder – den gjelder kun fra din bank til Neteller.

Så hvis du fyller opp din Neteller-konto med en grei sum i starten trenger du sannsynligvis ikke betale denne avgiften flere ganger. (For dere med litt større bank så er innskudd over $20.000 via bankoverføring gebyrfrie, men ta 2-3 dager å behandle).

Hvis du setter inn en god del penger, kan avgiftene virke litt kjipe. Hvis du setter inn 100.000 kr til din Neteller-konto, vil du få et gebyr på 2500 kr – litt irriterende? Men, ikke bekymre deg for mye. Når du når Gold VIP-status, er innskuddene dine i praksis gratis. Her er det mulig å få ulike avtaler, slik jeg nevnte tidligere. En mulighet er reduserte gebyrer på innskudd og uttak fra Neteller-konto. I tillegg til reward poeng man kan veksle inn til penger.

Så, selv om du du vil få et gebyr på 2.5% på innskudd til Neteller-kontoen er dette kun et lite hinder.

Se her: For å nå Gold VIP må du gjøre innskudd til bookmakere for $100.000 (omtrent 850.000 kr) via Neteller. Hvis du setter inn 20.000 på Neteller-kontoen din og omsetter den én gang per dag, vil du nå Gold VIP på bare 35 dager (og da regner jeg ikke med at banken din øker hele tiden heller – noe den kommer til å gjøre!). Du ville ha betalt 500 kr i Neteller innskuddsgebyr på 20.000 kr, men da ville du ha nådd Gold og dermed hatt reward poeng som er verdt mellom $50 og $100. Du vil med andre ord ikke tape noe som helst (kanskje heller sitte med noen kroner ekstra). Det beste er å tenke langsiktig. Det er lurt å bare akseptere et lite tap på Neteller-avgifter på forhånd for å senere nå større fortjeneste raskere, men eksemplet ovenfor viser at du ikke trenger hvis du ikke vil.

(Husk – Neteller tar bare gebyrer på transaksjoner fra din bank til Neteller. Ikke på transaksjoner til og fra Neteller og bookmakere, med mindre bookmakeren opplyser om dette.)