Smarkets

Hva er Smarkets?

Smarkets er en såkalt “Betting Exchange”. Den fungerer på samme måte som en bookmaker, men med én viktig forskjell: du spiller ikke mot “huset”, men du spiller mot “andre mennesker”. Derav navnet “exchange” – man utveksler spill med hverandre.

Poenget med dette er at vi ikke er begrenset til spill på at noe skal skje, f.eks at Barcelona vinner mot Sevilla (et “back”-spill). Dette er du kjent med som et vanlig spill hos en bookmaker. I tillegg kan vi hos Smarkets spille på at noe IKKE skjer, f.eks at Barcelona IKKE vinner mot Sevilla (et “lay”-spill). 

Det er altså to ulike typer spill involvert når man driver med Matched Betting – Back-spill og Lay-spill. Et back-spill er vanligvis plassert hos en bookmaker, og dette er et spill på at noe skal skje, som at Barcelona vinner. På bildet ser vi at vi kan få Barcelona-seier til 1.73. Et Lay-spill plasserer vi hos Smarkets, som kan være at Barcelona IKKE vinner. På kan vi spille på at Barcelona IKKE vinner til 1.77.

Under de grønne og blå rutene med odds ser vi tilgjengelig likviditet i de aktuelle markedene. Det betyr f.eks at vi kan spille et lay-spill til 930 kr til 1.77 i odds, slik det ser ut akkurat nå. Det er viktig å bemerke seg at disse 930 kronene er det som er tilgjengelig for å matches, men Smarkets har egne trading-boter som automatisk matcher beløp over dette – dersom markedet ligger under denne oddsen. Dette er en av måtene Smarkets tjener penger på – å trade mot vår odds.

Hvordan gjøre innskudd til Smarkets? En enkel trinn-for-trinn guide

Smarkets har nylig fjernet mulighet for norske kunder å bruke Revolut som innskuddsmetode. Det fungerer for de med eldre kort, men nye Revolutkunder kan ikke sette inn penger direkte fra Revolut-kortet, dessverre. Vi må derfor en liten omvei via Monese, som er en tilsvarende tjeneste som Revolut. Her viser vi hvordan du kan gjøre innskudd til Smarkets på en måte som gir deg minst mulig gebyrer.

Vi skal altså gjøre følgende:

Revolut –> Monese –> Smarkets

Alle disse kontoene må verifiseres ved at du sender inn relevante verifiseringsdokumenter (adressebevis og ID). Dette er helt normal prosedyre og må gjøres for at bankene vet at det faktisk er deg som lager kontoer der.

OBS! Skal du overføre mer enn £2000 i mnd må du kanskje oppgradere Monese-kontoen din. Det koster ca £5 i mnd.

– En stor takk til @JJ, @Will.I.Am og alle andre i Slack’en som har testet ut dette for alle!

Du trenger følgende til Smarkets-innskudd

Trinn 1

Først lager du deg en Revolut-konto her og en Monese-konto her. Disse må verifiseres, noe som vanligvis går ganske raskt.

Deretter gjør du innskudd til Revolut – enten via ditt norske kort eller bankoverføring.

Trinn 2

Etter du har fått inn penger på Revolut må du veksle pengene fra NOK til GBP før du overfører til Monese.

Revolut har ingen vekslingsgebyr ved konvertering til og fra NOK og GBP.

Trinn 3

Så skal du sende penger fra Revolut til Monese. Da velger du å sende penger “til deg selv”.

 

Trinn 4

Her er det viktig at du velger GBP og UK. Hvis du velger Norge vil overføringen ta lengre tid.

Trinn 5

Nå legger du inn kontodetaljene fra Monese-kontoen din. Altså bankkontonummer og “UK Sort Code” på seks siffer.

Trinn 6

Overføringen skal nå være instant. Pengene skal nå være på Monese-kontoen klar til bruk.

Trinn 7

Åpne Monese-appen, så ser du at pengene har kommet instant (se tid for overføring).

Trinn 8

Lag et “virtual card” i Monese-appen. Viktig at dette er i GBP og ikke EUR. Dette skjer også instant.

Trinn 9

Innskudd til Smarkets. Bruk kort-info fra “virtual card” og sett inn til Smarkets. Du har sannsynligvis NOK på Smarkets, men blir ikke trukket noe i gebyr (om noe – veldig lite), selv om du har GBP på konto.

Vanlige spørsmål

1. Hvilken valuta bør jeg velge i Revolut og Monese?

I Revolut trenger du NOK og GBP. I Monese trenger du kun GBP. Hos Smarkets er det mest hensiktsmessig å velge NOK, da de andre bookmaker-kontoene dine sannsynligvis er i NOK. Det er gebyrfritt å veksle mellom NOK og GBP i Revolut, og Monese tar heller ikke noe gebyr på GBP til NOK når du setter inn penger derfra til Smarkets.

2. Jeg har ikke fått vervebonusen min fra Monese?

Du får vervebonusen etter du har overført £500. Monese har sluttet med vervebonus, dessverre.

3. Jeg kan ikke overføre mer enn £600 fra Monese hver måned?

Standard Monese-konto har en grense på £600 hver måned. Du kan oppgradere til Classic eller Premium. Da får du ubegrenset.

4. Hvordan vet jeg hvor mye jeg skal sette inn på Smarkets (NOK) når jeg bruker Monese (GBP)?

Enkleste måten er å google “x GBP to NOK”, så ser du hva kursen er.

5. Jeg får ingen av disse til å fungere. Hva gjør jeg?

Du kan forsøke med Bunq. Det er en tilsvarende tjeneste. Du bestiller da et Travel Card, som du må legge inn i Curve. Deretter gjør du innskudd til Smarkets med dette kortet.

6. Hvordan gjør jeg uttak?

Du gjør enkelt uttak fra Smarkets til Monese. Derfra kan du sende kostnadsfritt til Revolut, hvor du kan overføre pengene til din norske bankkonto om du ønsker det.