Smarkets

Hva er Smarkets?

Smarkets er en såkalt “Betting Exchange”. Den fungerer på samme måte som en bookmaker, men med én viktig forskjell: du spiller ikke mot “huset”, men du spiller mot “andre mennesker”. Derav navnet “exchange” – man utveksler spill med hverandre.

Poenget med dette er at vi ikke er begrenset til spill på at noe skal skje, f.eks at Barcelona vinner mot Sevilla (et “back”-spill). Dette er du kjent med som et vanlig spill hos en bookmaker. I tillegg kan vi hos Smarkets spille på at noe IKKE skjer, f.eks at Barcelona IKKE vinner mot Sevilla (et “lay”-spill). 

Smarkets logo e1539871995147
SmarketsSevBar

Det er altså to ulike typer spill involvert når man driver med Matched Betting – Back-spill og Lay-spill. Et back-spill er vanligvis plassert hos en bookmaker, og dette er et spill på at noe skal skje, som at Barcelona vinner. På bildet ser vi at vi kan få Barcelona-seier til 1.73. Et Lay-spill plasserer vi hos Smarkets, som kan være at Barcelona IKKE vinner. På kan vi spille på at Barcelona IKKE vinner til 1.77.

Under de grønne og blå rutene med odds ser vi tilgjengelig likviditet i de aktuelle markedene. Det betyr f.eks at vi kan spille et lay-spill til 930 kr til 1.77 i odds, slik det ser ut akkurat nå. Det er viktig å bemerke seg at disse 930 kronene er det som er tilgjengelig for å matches, men Smarkets har egne trading-boter som automatisk matcher beløp over dette – dersom markedet ligger under denne oddsen. Dette er en av måtene Smarkets tjener penger på – å trade mot vår odds.

Hvordan gjøre innskudd til Smarkets når du har standard 2% commission aktivert?

Den enkleste måten å få penger inn til Smarkets på er uten tvil via eWallets. Smarkets godtar innskudd med Neteller og Skrill. Dette koster deg heller ingen ting i gebyrer. Her er en kort guide til hvordan du setter inn penger til Smarkets via Skrill.

  1. Registrer deg hos Skrill her
  2. For å få inn penger til Skrill er det anbefalt å gå via Revolut. Registrer deg hos Revolut her
  3. Nå har du både en Skrill-konto og en Revolut-konto. Fyll Revolut-kontoen din med så mye penger du ønsker å sette inn til Smarkets. Du kan enkelt overføre penger til Revolut via norsk bankkort eller bankoverføring.
  4. Bestill deg et Revolut Visa-kort. Gjør deretter et innskudd til Skrill via dette kortet.

Hvordan gjøre innskudd til Smarkets når du har 0% commission aktivert? En enkel trinn-for-trinn guide

Smarkets har nylig fjernet mulighet for norske kunder å bruke Revolut som innskuddsmetode. Det fungerer for de med eldre kort, men nye Revolutkunder kan ikke sette inn penger direkte fra Revolut-kortet, dessverre. Vi må derfor en liten omvei via Monese eller Bunq, som er mer eller mindre tilsvarende tjenester som Revolut. Her viser vi hvordan du kan gjøre innskudd til Smarkets på en måte som gir deg minst mulig gebyrer.

Vi skal altså gjøre følgende:

Revolut –> Monese eller Bunq –> Smarkets

Alle disse kontoene må verifiseres ved at du sender inn relevante verifiseringsdokumenter (adressebevis og ID). Dette er helt normal prosedyre og må gjøres for at bankene vet at det faktisk er deg som lager kontoer der.

– En stor takk til @JJ, @Will.I.Am og alle andre i Slack’en som har testet ut dette for alle!

Smarkets-innskudd (via Monese)

Revolutinnskudd

Trinn 1

Først lager du deg en Revolut-konto her og en Monese-konto her. Disse må verifiseres, noe som vanligvis går ganske raskt.

Deretter gjør du innskudd til Revolut – enten via ditt norske kort eller bankoverføring.

Revolut veksle NOK til GBP

Trinn 2

Etter du har fått inn penger på Revolut må du veksle pengene fra NOK til GBP før du overfører til Monese.

Revolut har ingen vekslingsgebyr ved konvertering til og fra NOK og GBP.

Revolut overforingstype

Trinn 3

Så skal du sende penger fra Revolut til Monese. Da velger du å sende penger “til deg selv”.

 

Revolut land valuta

Trinn 4

Her er det viktig at du velger GBP og UK. Hvis du velger Norge vil overføringen ta lengre tid.

Revolut kontakt info

Trinn 5

Nå legger du inn kontodetaljene fra Monese-kontoen din. Altså bankkontonummer og “UK Sort Code” på seks siffer.

Revolut bekreftelse

Trinn 6

Overføringen skal nå være instant. Pengene skal nå være på Monese-kontoen klar til bruk.

Monese bekreftelse

Trinn 7

Åpne Monese-appen, så ser du at pengene har kommet instant (se tid for overføring).

Monese virtual card

Trinn 8

Lag et “virtual card” i Monese-appen. Viktig at dette er i GBP og ikke EUR. Dette skjer også instant.

Smarkets innskudd 1

Trinn 9

Innskudd til Smarkets. Bruk kort-info fra “virtual card” og sett inn til Smarkets. Du har sannsynligvis NOK på Smarkets, men blir ikke trukket noe i gebyr (om noe – veldig lite), selv om du har GBP på konto.

Smarkets-innskudd (via Bunq)

Dersom ikke veien via Monese fungerer av en eller annen grunn kan du forsøke med Bunq. Det er en tilsvarende tjeneste. Du bestiller da et Travel Card, som du må legge inn i Curve. Deretter gjør du innskudd til Smarkets med dette kortet. Fremgangsmåten blir mer eller mindre lik som beskrevet i Monese-metoden over.

Vi jobber med en guide til dette!

Vanlige spørsmål

1. Hvilken valuta bør jeg velge i Revolut og Monese?

I Revolut trenger du NOK og GBP. I Monese trenger du kun GBP. Hos Smarkets er det mest hensiktsmessig å velge NOK, da de andre bookmaker-kontoene dine sannsynligvis er i NOK. Det er gebyrfritt å veksle mellom NOK og GBP i Revolut, og Monese tar heller ikke noe gebyr på GBP til NOK når du setter inn penger derfra til Smarkets. Bunq kan du benytte EUR.

2. Jeg har ikke fått vervebonusen min fra Monese?

Du får vervebonusen etter du har overført £500. Monese har sluttet med vervebonus, dessverre.

3. Koster Monese noe?

Monese Classic koster €5.95/mnd. Tidligere hadde de en gratis-plan, men den er dessverre kuttet.

4. Hvordan vet jeg hvor mye jeg skal sette inn på Smarkets (NOK) når jeg bruker Monese (GBP)?

Enkleste måten er å google “x GBP to NOK”, så ser du hva kursen er.

5. Jeg får ingen av disse til å fungere. Hva gjør jeg?

Du kan forsøke med Bunq. Det er en tilsvarende tjeneste. Du bestiller da et Travel Card, som du må legge inn i Curve. Deretter gjør du innskudd til Smarkets med dette kortet. Alternativt må du benytte deg av eWallets og avslutte 0% commission.

6. Hvordan gjør jeg uttak?

Du gjør enkelt uttak fra Smarkets til Monese. Derfra kan du sende kostnadsfritt til Revolut, hvor du kan overføre pengene til din norske bankkonto om du ønsker det.