Trademate Sports

Hva er Trademate Sports?

Trademate Sports er et “value betting software”. Hensikten her er å finne avvik i odds mellom «soft» og «sharp»-bookmakere. Produktet er en nettbasert betting-tjeneste som henter inn og sammenligner odds fra over 80 ulike bookmakere, finner avvik i oddssetting og finner såkalte «verdispill». Ved å sammenligne oddsen med en «referanse-bookmaker» (basebook), som f.eks Pinnacle er teorien at man finner value bets ved å spille på odds som er over denne bookmakeren og marginene de har.

Dette kalles en «edge».

tradematesportslogo

Altså: Bookmaker-odds > Pinnacle + margin = value bet.

Jeg har fått tilgang til Trademate, og i løpet av de siste ukene og månedene har jeg samlet spilldata og statistikk for å forsøke å gi en oversiktlig gjennomgang og en så detaljert som mulig vurdering av Trademate og hva det kan bidra med inntektsmessig for din del i 2020. I tillegg til dette har jeg fått en anmeldelse av Trademate, laget av en kunde over flere år.

Før vi begynner…

Jeg vil anta at stort sett alle som besøker Sofapenger er ute etter en ting: å finne betting-strategier som er profitable (som Matched Betting, Vipping, Value betting, arbitrasjespill osv.) Jeg anser også selv dette som det aller viktigste, og det er derfor jeg begynte med Matched Betting i utgangspunktet. Derfor vil fokuset mitt være på nettopp dette i denne gjennomgangen av Trademate – vil du klare tjene penger på det?

Den aller største forskjellen på valuebetting og matched betting generelt er risiko. Med valuebetting er du villig til å da en adskillig større risiko enn ved matched betting. Dette er viktig å være klar over. En god forståelse for risiko og litt erfaring med betting tidligere er å anbefale. Oppsiden med valuebetting er større, men samtidig er nedsiden også større.

I tillegg vil jeg gå mer i detalj i funksjonene og underproduktene til Trademate, hvordan Trademate regner ut «edge», de ulike «presets» jeg har brukt, hvilke bookmakere jeg har hatt størst suksé med osv.

Brukergrensesnitt

Trademate er utrolig enkelt å bruke. Du er klar til å begynne etter kort tid, og alt er egentlig veldig intuitivt. Ta gjerne en titt på Youtube-kanalen deres, der alt forklares nøye. Du kan lage alle mulige presets for å teste ut forskjellige betting-strategier. Du kan velge hvilke bookmakere du vil bruke, hvilken «edge» spillene dine skal ha, tid før kampstart, hvilke markeder (1×2, asian handicap osv.) og hvilken oddsrange du vil ha. Trademate-teamet anbefaler en startbank på minst 6.000 NOK for Nordic-versjonen, 10.000 NOK for Core-versjonen og minst 200.000 NOK for Pro-versjonen.

TMfrontpage

Trademate Nordics

Trademate Nordics begrenser bookmaker-utvalget til de tre nasjonale skandinaviske bookmakerne. I Norge gjelder da Norsk Tipping. Det vil være en begrenset mengde spill som serveres, men Nordics passer i utgangspunktet fint til deg som vil prøve ut Trademate og bygge bank til Core eller Pro.

Anbefalt bank: Trademate anbefaler minst 6.000 NOK i startbank før du begynner med Nordics, noe jeg synes kan være i minste laget. Omsetter du for 3x banken din, så vil du tjene ca 550 kr i mnd med en gjennomsnittlig ROI pr spill på 3%. Når abonnementet koster 300 kr i mnd, så synes jeg at 200 kr netto gevinst ikke er så mye. Har du 8-10.000 NOK tilgjengelig ville jeg begynt med det.

En annen ting med Norsk Tipping er at du ikke kan spille for mer enn 500 kr pr spill (du kan spille samme spill flere ganger) og du kan heller ikke tape mer enn 20.000 kr i mnd. Er du uheldig og taper spillene dine hos Norsk Tipping vil du risikere å vente til neste måned for å spille mer.

Trademate Core

Trademate Core gir deg tilgang til alle «soft»-bookmakere + de skandinaviske i Nordics-versjonen. Denne versjonen er den som passer de aller fleste. Med en prislapp på 1200 kr/mnd, så må du derfor starte med en bank som gjør at gevinstene dine ikke spises opp av denne prislappen.

Anbefalt bank: Trademate anbefaler minst 10.000 NOK og 10 timer i uken. Med Core vil du ha veldig mange spill tilgjengelig i tradefeed’en din, særlig sammenlignet med Nordics. Prisen pr måned i forhold til antall spill du får er derfor veldig god.

Dersom du klarer å spille ca. 150 spill hver uke i gjennomsnitt betyr det at du klarer å omsette banken din ca. 6x. Antar du en snitt ROI pr spill på 3% vil du da sitte igjen med i snitt 600 kr den første måneden, etter abonnement er betalt til Trademate. Derfor anbefaler jeg at du begynner med litt mer enn 10.000 NOK dersom du har mulighet til det. Har du 20.000 tilgjengelig synes jeg det er bedre.

Trademate Pro

Trademate Pro gir deg tilgang til alle bookmakere og alle funksjoner tjenesten tilbyr. Hovedpoenget med Pro er at du får tilgang til de asiatiske bookmakerne («sharps»), der du ikke limiteres. Oddsen beveger seg mye raskere her, og marginene er mye mindre. Trademate selv har sagt at snitt ROI på sharps er på ca. 0.5% – noe som betyr at omsetningen din må være adskillig høyere enn for Core-versjonen. Prisen på Pro-versjonen er også ganske stiv, noe som igjen gjør at spillvolumet ditt må være stort for å dekke de månedlige kostnadene på 4.000 kr.

Anbefalt bank: Trademate anbefaler 200.000 NOK som startbank, noe som i utgangspunktet virker fornuftig. Snitter du 0.5% og omsetter banken din 6x sitter du igjen med netto 2000 NOK.

Legg merke til at dette kun gjelder ROI fra de asiatiske bookmakerne + exchanges, og du vil sannsynligvis også fortsette å spille på noen soft-bookies i tillegg. ROI totalt vil derfor være noe over 0.5% sammen med Core.

Priser og rabatter på Trademate

Husk at du får en uke gratis av Trademate, så her er det også mye å spare. I tillegg sparer du mye på å betale kvartalsvis i stedet for hver måned. Er du student kan de også kanskje ordne studentrabatt til deg… Send de en melding og hør!

Mange synes at prisingen er ganske stiv, noe jeg kan være enig i. Men det er forståelig mtp. store kostnader forbundet med oddsleverandør osv. Trademate oppdaterer oddsfeeden sin slik at den viser tilnærmet “real time”, og det er derfor svært få avvik fra den oddsen du finner hos bookiene. Andre billigere tjenester har gjerne en lengre refresh-tid, og du vil da oppleve at spillene dine ikke lengre har samme odds som feeden sier.

Trademate pricing

Gjennomgang av Trademate i 2020 – en detaljert oversikt over hva du kan forvente av inntjening

La oss ta en titt på hvordan Trademate fungerer i praksis. Jeg har over en periode på 2-3 måneder samlet inn data og stats fra bets fra tradefeed’en til Trademate. I gjennomgangen nedenfor vil jeg dele opp analysen for de ulike produktene; Nordic, Core og Pro. Jeg vil også gå dypere i detalj rundt de ulike preset-anbefalingene Trademate har.

Til denne gjennomgangen har jeg samlet inn data fra det meste av spill som jeg har fått servert – jeg har altså hatt et veldig «vidt» preset for å fange så mange spill som mulig i analysen. I tillegg til dette vide preset’et har jeg også hatt et preset for Norsk Tipping og et preset for sharp bookies. Altså tre presets til sammen. Ettersom Pro-versjonen tilbyr Core + sharps var det viktig å samle inn nok data fra de asiatiske bookiene også.

Noen viktige bemerkninger:

 • Trademate selv har gått ut med tall der de har analysert i overkant av 2.3 millioner spill, med en gjennomsnittlig ROI på 2.55% (Core). Dette er faktiske spill som er satt av Trademate-brukere, og disse resultatene er den beste «bekreftelsen» på at produktet fungerer og at teorien bak valuebetting fungerer.
 • I denne analysen har jeg analysert litt i overkant av 20.000 spill, logget av meg. Dette sannsynligvis ikke en stor nok sample til å si noe konkret om resultatene mine. Men analysene viser sterke tendenser i retning de resultatene Trademate oppgir.
 • Jeg har spilt på det meste som dukket opp i tradefeed’en. Stort sett alt er spill på fotball (noe tennis og noe hockey).
 • Under testperioden har verktøyet som skiller «recommended leagues» og «non-recommended leagues» ikke vært tilgjengelig, så jeg har ingen data på dette, dessverre.

Trademate sine preset-anbefalinger

Trademate anbefaler at man ikke spiller på høye odds, samt at det ikke skal være for lenge mellom kick-off og tidspunkt for spill. Et viktig moment for alle Trademate-brukere er å finne balansen mellom «et stort nok antall spill» og «tilstrekkelig ROI pr. spill). En anbefaling for presets i følge Trademate er da:

 • Odds: 1-4
 • Edge 2-4
 • Kickoff: < 7 timer før kick-off

Videre vil jeg derfor presentere en oversikt over stats for «ALL TRADES», samt trades innenfor Trademate sine anbefalte presets – for hver respektive del (Nordics, Core og Pro).

Tradefeed

Slik ser altså tradefeed’en til Trademate ut. Her får du oversikt over alle tilgjengelige spill etter gitte kriterier.

My Trades

Under My Trades ser du utfallet til alle spillene du har registrert. Trademate henter automatisk data fra hver enkelt kamp, slik at du kan se hva resultatene er i sanntid. En veldig kul funksjon! Du kan også se tidligere oddsbevegelser i alle markeder, samt hva «opening» og «closing» odds er.

Trademate Nordics

Trademate Nordics – totaloversikt over stats

Her er oversikten over alle spill plassert via Norsk Tipping, altså det som er tilgjengelig via Trademate Nordics. Det var ikke allverden å spille på i den perioden jeg testet, så jeg endte på 316 spill totalt. Her har jeg også et ganske dårlig resultat med en ROI på -3,5%.

 

Nordics: odds 1-4, edge 2-100%, kickoff 0-7 timer

Antallet spill gjør at dette ikke er statistisk signifikant på noen som helst måte (antallet spill gjør at resultatene mine ikke er generaliserbare), men det er interessant å se hva som skjer når jeg siler ut spill som er spilt lenge før kick-off.

Her kan det virke som det er spillene som er spilt lenge før kick-off og spill med høy odds er de som drar meg ned. Igjen – antall bets gjør at dette sannsynligvis ikke er signifikant, og en ROI på 23.6% er litt misvisende.

Nordics odds 1 4 edge 2 100 kickoff 0 7

Trademate Core

Trademate Core – totaloversikt over stats

Da går vi til Core-versjonen av Trademate Sports. Det er her mesteparten av spillene blir funnet. Med nærmere 80 bookmakere å velge mellom er det helt klart mye verdi å hente her. På Core ligger jeg på 1.9% ROI på all trades, noe som er under det jeg ville forventet.

 

 

Core: odds 1-4, edge 2-100%, kickoff 0-7 timer

La oss se hva som skjer når jeg siler ut spillene som Trademate anbefaler i sine presets.

Her ser vi akkurat samme tendensen som vi så i Nordics. Spillene med kick off som er senere enn 7 timer fra spill og spill med høy odds (>4) er luket ut og ROI er nå på 4.7%. Med en sample size på 8675 spill vil dette være en sterkere indikator på at dette faktisk er relevant for resultatene mine.

Trademate Core odds 1 4 edge 2 100 kickoff 0 7

Trademate Pro

Trademate Pro – totaloversikt over stats

Til slutt ser vi på Pro-versjonen av Trademate. Her er en oversikt over all trades. Pro-versjonen tilbyr som sagt de asiatiske bookiene, der du ikke vil limiteres. Du kan få tilgang til alle disse bookiene gjennom én konto via BetInAsia, noe som anbefales på det sterkeste for å gjøre tradingen så effektiv og lønnsom som mulig.

Les mer om cashback avtalen Sofapenger har med BetInAsia her.

På all trades ligger jeg på 1.9% ROI, noe som er mer enn forventet (Trademate opplyser om en snitt ROI på sharps på ca. 0.5%. Med 5288 bets er nok tilfeldighet en viktig faktor her.

Pro: odds 1-4, edge 2-100%, kickoff 0-7 timer

La oss se hva som skjer når jeg siler ut spillene hos sharp-bookiene som Trademate anbefaler i sine presets.

Vi ser altså samme tendensen som hos både Nordic og Core. Odds og tid før kampstart er relevante indikatorer for ROI. En ROI på 3.4% på sharps er langt over det man kan forvente. Her er også antall bets en begrensende faktor, så med et større antall spill kan man forvente en liten nedgang.

 

Trademate Pro odds 1 4 edge 2 100 kickoff 0 7

Trademate Sports – den beste strategien?

Tid før avspark

Helt til slutt – ser vi på hva tidspunkt for spill har å si for ROI så er resultatene ganske tydelige. Spill satt mindre enn 7 timer før kampstart gjør det svært mye bedre enn spill satt mer enn 7 timer før kampstart.

Bildene viser altså: ALL TRADES med odds 1-100, edge 0-100% og 0-7 timer eller 7-48 timer før avspark.

Høy odds = økt varians

Høy odds utgjør en høyere risiko (økt varians) enn lavere odds, og det anbefales derfor å luke de ut.

Bildet viser ALL TRADES med en odds-range på 1-4, en “edge”-range på 0-100 og tid før avspark på 0-7 timer.

Her ligger gevinst-linjen tett oppunder Closing-EV-linjen, noe som skal forventes. En solid ROI på over 4% fordelt på et relativt stort antall spill er veldig bra. Det kan også være lurt å sette en øvre grense på edges, da de aller største sannsynligvis vil være feilsatt odds. Disse spillene vil da sannsynligvis voides, og vil også sannsynligvis øke sjansen for limitering.

 

All trades odds 1 4 edge 0 100 kickoff 0 7

Avslutning og konklusjon

Trademate Sports er uten tvil et svært godt produkt, og vi anbefaler det til våre lesere. Alt er veldig intuitivt, og man trenger i utgangspunktet ikke noe særlig erfaring med betting før man prøver seg på dette (selv om vi anbefaler på det sterkeste å starte med Matched Betting før valuebetting for å få litt “feelingen”). Mengden spill som fanges opp av Tradefeed’en er stor, så det er fine muligheter for å få opp omsetningen din ganske kraftig (mtp. cashback med ewallets, blant annet).

Det er noen momenter som er viktige å være klar over før man begynner med Trademate og valuebetting. Det første er at dette ikke er risikofritt på samme måte som Matched Betting. Du må være komfortabel med svingninger og dårlige perioder. Her kan du lese en anmeldelse av en Trademate-kunde over flere år.

Trademate Nordics har også en begrenset verdi etter vår mening. Prisen du betaler for tilgang, sammenlignet med hva du kan forvente av gevinst vil kanskje ikke være verdt investeringen. Om man begynner med Nordics vil man derfor få et “feil” bilde av hva Trademate er kapabel til. Derfor anbefaler vi heller Core (eller Pro dersom du er mer erfaren og har kapitalen som trengs), som gir deg mye større muligheter for fin gevinst.

Trademate Sports – Fordeler

 • Intuitivt, pent og ryddig interface
 • Svært gjennomførte funksjoner (tradefeed, analytics osv.)
 • Tradefeed gir deg tilnærmet real-time odds
 • Veldig gode muligheter til analyse av spillhistorikk
 • Tilgang til analyse av spill til alle Trademate-brukere (Big Data Tool)

Trademate Sports – Ulemper

 • Kunne hatt noen flere bookmakere tilgjengelig
 • Savner en mulighet til å hedge eksisterende spill for å redusere risiko
 • Lite likviditet på mindre ligaer, så edges og gevinst på slike markeder kan være litt misvisende mtp. faktisk oppnåelige resultater
 • Litt treg svartid på mail