Hvordan spille ulike typer spill hos BetInAsia?

Etter registrering og innskudd

Etter innskudd får du tilgang til BetInAsia sin betting-platform – «Black». Her ser du oversikt over diverse ligaer/turneringer som dekkes av BetInAsia og bookiene som tilbys. Du kan søke etter lag/kamper. Her ser man «real time» all oddsen hos de forskjellige bookmakerne som tilbys.

BetInAsia plasserer spillet til den beste oddsen tilgjengelig, så dersom oddsen skulle stige vil den gi deg den nye og forbedrede oddsen. BetInAsia vil ikke ta dårligere odds enn det du ber om. Tallet over oddsen i betslip viser hvor mye jeg kan spille til akkurat den oddsen, altså et slags max bet. Ønsker du å spille for mer vil BetInAsia forsøke å spille resterende beløp hos f.eks exchanges (Betfair, Matchbook, BetDAQ).

Black oversikt odds

Hvordan bruke BetInAsia til Matched Betting?

BetInAsia er et fantastisk betting-verktøy for personer som driver med matched betting, value betting og cashback betting. For noen er det litt “uvant” når man driver med matched betting og bruker BetInAsia. Når man er vant med lay bets hos betting exchanges, som f.eks hos Betfair, så er fremgangsmåten litt annerledes hos BetInAsia.

Her bruker vi i stedet strategien som kalles for “dutching”.

Dutching er navnet på spillstrategien for å backe mer enn ett utfall i samme kamp/event. Målet med Dutching når vi driver med Matched Betting er å backe alle utfall, slik at alle utfall er dekket og vi ikke taper noe uansett hva resultatet blir.

Under viser vi hvorda du ved bruk av dutching kan spille gjennom

  • Vanlige bonuser
  • Gratisspill / free bets
  • Bonuser som krever flere valg på kupongen (“sequential dutching”)

 

Matched betting med BetInAsia

Sjekk ut “Innstillinger” før du begynner å spille

Pass på at “maximum order stake” er satt til et tall som er stort nok for spillene dine. Den er default satt til 100 NOK for noen kontoer, så det vil være altfor lite.

Pass på at alle bookies er “enabled”, med unntak av Singbet. De har en tendens til å voide spill etter matchen er avsluttet, noe som ikke er veldig gunstig for vår del. Anbefaler å holde seg unna, med mindre man driver med valuebetting, der voiding ikke er like farlig.

Betinasia input default
Betinasia bookies settings

Lay bets / motspill med BetInAsia – steg for steg

Når du driver med Matched Betting bruker vi “lay betting” for å dekke alle utfall. Et eksempel kan da være at du spiller på Norge mot Sverige, der du spiller på Norge hos bookmaker og nå skal dekke resterende utfall (uavgjort og borte). Et lay bet vil da være det samme som å spille på “Norge vinner IKKE”.

I eksempelet har vi nå spilt for 2000 kr på Norge hos Betsson etter vi fant dette som en god match i Oddsmatcheren til Oddsmonkey.

Betsson betslip
Oddsmatcher Betsson

1. Finn markedet hos BetInAsia

Nations League-kampen Norge vs. Sverige er tilgjengelig gjennom Black. Hvis du åpner betslip for Norge, så får du opp oddsen for Norge-seier – altså akkurat det samme som du har spilt på hos bookmaker.

2. Finn “LAY Norway”-markedet

Nå som vi har åpnet Norge-markedet vil jeg nå se på markedet som viser “Lay Norway”. Klikker du på symbolet med sikk-sakk-pilene øverst i betslip vil du få opp en ny betslip som viser lay-markedet for samme spill. Her ser du altså hva lay oddsen for Norge er.

Lay oddsen er altså oddsen for at Norge IKKE vinner.

I dette tilfellet vil da BetInAsia finne den beste oddsen for meg, ved å lete blant alle spill som er tilsvarende det jeg ber om. Eksempel på «equivalent bets» er da et vanlig lay-spill på Norge, slik som hos Betfair eller Smarkets, eller f.eks «Sverige +0,5», eller «uavgjort+borte (dobbelsjanse)» osv.

Med andre ord, alle spilltyper som dekker det motsatte av at Norge vinner!

I dette tilfellet ser vi at “best lay odds” er 2.11.

Black betslip

3. Spill “Lay Norway” til den beste oddsen

Legg inn tallene dine i kalkulatoren til Oddsmonkey. Da legger vi inn oddsen vi fikk hos Betsson (2.10) på Norge og oddsen vi fikk hos BetInAsia på “Lay Norway (2.11).

Du trenger ikke legge noe inn i commission-feltet, da oddsen hos BetInAsia er inkludert commission.

Deretter går vi til BetInAsia og legger den angitte summen på Lay Norway.

 

Oddsmonkey calc

Free bet / gratisspill – hvordan sikre gevinst med BetInAsia

Gratisspill eller risikofrie spill deles ofte ut av bookmakere. Fremgangsmåten er veldig lik som ved “vanlig” lay betting, men du må passe på å velge riktig type odds og velge “free bet” i kalkulatoren.

1. Finn en kamp i Oddsmatcheren til Oddsmonkey

I dette eksempelet har vi fått et freebet fra Comeon på 200 kr. For å få maksimalt ut av dette passer vi på at

  • Free bet rating er over 80% (jo høyere, jo bedre)
  • Oddsen ikke er for høy (en for høy odds krever mye midler hos BetInAsia for å dekke motsatt utfall).
  • At vi spiller på et utfall i et marked som ikke lyser at vi kun er ute etter verdi. Vi vil altså spille på en kamp som “vanlige” spillere ville spilt på. I dette tilfellet er Nations League helt innafor.
Oddsmatcher freebet

2. Regn ut innsatser og spill hos BetInAsia

Vi velger oss kampen mellom Italia og Ungarn. Etter vi har spilt hos Comeon setter vi layspill hos BetInAsia. Med 8.50 i odds hos Comeon finner vi nå motspill til 8.72 hos BetInAsia.

Vi legger dette inn i kalkulatoren og velger “freebet” som alternativ. Deretter legger vi 172 kr hos BetInAsia til odds på 8.72, som angitt.

Oddsmonkey calc freebet
BiA Black freebet lay

“Sequential lay” – hvordan spille ut bonuser som krever flere enn ett spill på kupongen

Hvis du skal sette en oddskupong som krever mer enn én kamp, må du å benytte deg av en metode som kalles “Sequential laying”. Ved denne metoden maksimerer du gevinst når du må ha flere kamper på kupongen. Dette er nødvendig for å for eksempel gjennomføre velkomsttilbudet til Folkeriket.

Sequential laying funker ved at man finner to fotballkamper som spilles til forskjellige tider. Det er viktige er da at utfallet av kampen som spilles først er avgjørende for spillesum i kamp nummer to.

Oddsmonkey tilbyr et herlig verktøy som gjør all jobben for deg. Her finner den passende kamper innenfor angitt oddsintervall.

Oddsmonkey acca builder seq lay

Hvordan fullføre akkumulator-kampanjer manuelt med sequential laying

1. Finn kamp med Oddsmonkey sin Oddsmatcher

Som med vanlig laying så bruker vi oddsmonkey for å finne kampene med best match.

For å finne to kamper på forskjellige tider anbefaler vi at du bruker filteret til å ha kontroll på spilletider med litt mellomrom mellom seg. Vi anbefaler at du bruker disse for å finne kamp 1.

For å finne kamp 2 kan du endre “start time”, eller bare sortere resultatene i Oddsmatcheren etter avsparkstidspunkt.

2. Regn ut innsats hos BetInAsia med Oddsmonkey-kalkulator

Her bruker vi Sequential Lay-kalkulatoren til Oddsmonkey. Du legger ikke inn noe commission her, da oddsen hos BetInAsia allerede inkluderer commission.

Som med vanlig laying finner vi kampen vi skal spille på og trykker på pilene for å få opp exchange view og dermed oddsen for “Lay” av det laget du backet hos bookmaker.

Viktige momenter med sequential dutching

  • Pass på at kampene ikke overlapper. Du må ha tid til å legge et spill etter kamp 1, dersom den skulle vinne hos bookmaker.
  • Oppdater odds i kalkulatoren dersom den endres. 
  • STOPP dutchingen hvis én kamp taper. 

Dersom sequential dutching er litt komplisert så har Oddsmonkey mange fine guider på dette.

Delvis matchet spill (partially matched)

I bildet er det illustrert et eksempel der jeg ba om 100 NOK på et spill, men bare 80 kr ble matchet til den oddsen. Så vær obs på dette etter du har satt et spill. Det er verdt å merke at dersom det ikke er nok likviditet hos exchanges, så vil spillet ditt sannsynligvis bare bli delvis matchet. Så vær sikker på at innsatsene dine blir helt matchet, hvis ikke må du legge inn et nytt spill med resterende beløp.

Partially matched BetInAsia