Hvordan spille ulike typer spill hos BetInAsia?

Etter registrering og innskudd

Etter innskudd får du tilgang til BetInAsia sin betting-platform – «Black». Her ser du oversikt over diverse ligaer/turneringer som dekkes av BetInAsia og bookiene som tilbys. Du kan søke etter lag/kamper. Her ser man «real time» all oddsen hos de forskjellige bookmakerne som tilbys.

BetInAsia plasserer spillet til den beste oddsen tilgjengelig, så dersom oddsen skulle stige vil den gi deg den nye og forbedrede oddsen. BetInAsia vil ikke ta dårligere odds enn det du ber om. Tallet over oddsen i betslip viser hvor mye jeg kan spille til akkurat den oddsen, altså et slags max bet. Ønsker du å spille for mer vil BetInAsia forsøke å spille resterende beløp hos f.eks exchanges (Betfair, Matchbook, BetDAQ).

Black oversikt odds

Hvordan bruke BetInAsia til Matched Betting?

BetInAsia er et fantastisk betting-verktøy for personer som driver med matched betting, value betting og cashback betting. For noen er det litt “uvant” når man driver med matched betting og bruker BetInAsia. Når man er vant med lay bets hos betting exchanges, som f.eks hos Betfair, så er fremgangsmåten litt annerledes hos BetInAsia.

Her bruker vi i stedet strategien som kalles for “dutching”.

Dutching er navnet på spillstrategien for å backe mer enn ett utfall i samme kamp/event. Målet med Dutching når vi driver med Matched Betting er å backe alle utfall, slik at alle utfall er dekket og vi ikke taper noe uansett hva resultatet blir.

Under viser vi hvorda du ved bruk av dutching kan spille gjennom

  • Vanlige bonuser
  • Gratisspill / free bets
  • Bonuser som krever flere valg på kupongen (“sequential dutching”)

 

Matched betting med BetInAsia

Sjekk ut “Innstillinger” før du begynner å spille

Pass på at “maximum order stake” er satt til et tall som er stort nok for spillene dine. Den er default satt til 100 NOK for noen kontoer, så det vil være altfor lite.

Pass på at alle bookies er “enabled”, med unntak av Singbet. De har en tendens til å voide spill etter matchen er avsluttet, noe som ikke er veldig gunstig for vår del. Anbefaler å holde seg unna, med mindre man driver med valuebetting, der voiding ikke er like farlig.

Betinasia input default
Betinasia bookies settings

Dutching med BetInAsia – steg for steg

Dutching vil si at vi dekker alle utfall ved å backe spill som dekker alle utfall. Et eksempel kan da være at du spiller på Burnley mot Leeds, der du spiller på Burnley hos bookmaker og nå skal dekke resterende utfall (uavgjort og borte).

I eksempelet har vi nå spilt for 1000 kr på Burnley hos Coolbet etter vi fant dette som en god match i Oddsmatcheren til Oddsmonkey.

Coolbet Burnley
Oddsmonkey Burnley Leeds

1. Finn markedet hos BetInAsia

Premier League-kampen Burnley mot Leeds er tilgjengelig gjennom Black. Hvis du åpner betslip for “Burnley”, så får du opp oddsen for Burnley-seier – altså akkurat det samme som du har spilt på hos bookmaker.

2. Finn “AGAINST Burnley”

Nå som vi har åpnet Burnley-markedet vil jeg nå se på markedet som viser “AGAINST Burnley”. Klikker du på symbolet med pilene øverst i betslip vil du få opp en ny betslip som viser “AGAINST”-markedet for samme spill. Forskjellen fra Betfair er som sagt at BetInAsia IKKE viser hva lay-oddsen er, men viser heller hva back-odds for hva utfallet for “ikke Burnley-seier” er.

Her vises da “AGAINST Burnley”, altså det samme som “lay Burnley” (om man er vant med Betfair og laybetting fra før). I dette tilfellet vil da BetInAsia finne den beste oddsen for meg, ved å lete blant alle spill som er tilsvarende det jeg ber om. Eksempel på «equivalent bets» til «AGAINST Burnley» er da et vanlig lay-spill på Burnley, slik som hos Betfair eller Smarkets, eller f.eks «Leeds +0,5», eller «uavgjort+borte (dobbelsjanse)» osv.

Med andre ord, alle spilltyper som dekker det motsatte av at Burnley vinner! Den høyeste oddsen i dette tilfellet er på 1.431.

BiA Black Burnley Back og Against

3. Spill “Against Burnley” til den beste oddsen

Legg inn tallene dine i kalkulatoren til Oddsmonkey. Da legger vi inn oddsen vi fikk hos Coolbet (3.27) på Burnley og oddsen vi fikk hos BetInAsia på “AGAINST Burnley” (1.431).

Deretter går vi til BetInAsia og legger den angitte summen på “AGAINST Burnley”.

 

OM Dutching kalkulator

Free bet / gratisspill – hvordan sikre gevinst med BetInAsia

Gratisspill eller risikofrie spill deles ofte ut av bookmakere. Fremgangsmåten er veldig lik som ved “vanlig” dutching, men du må passe på å velge riktig type odds og velge “free bet” i kalkulatoren.

1. Finn en kamp i Oddsmatcheren til Oddsmonkey

I dette eksempelet har vi fått et freebet fra Comeon på 200 kr. For å få maksimalt ut av dette passer vi på at

  • SNR rating er over 80% (jo høyere, jo bedre)
  • Oddsen ikke er for høy (en for høy odds krever mye midler hos BetInAsia for å dekke motsatt utfall).
Oddsmonkey oddsmatcher Comeon freebet

2. Regn ut innsatser og spill hos BetInAsia

Etter vi har spilt hos Comeon setter vi motspill hos BetInAsia. Medd 5.75 i odds hos Comeon finner vi nå motspill til 1.206 hos BetInAsia.

Vi legger dette inn i kalkulatoren og velger “freebet” som alternativ. Deretter legger vi 787 kr hos BetInAsia til odds på 1.206, som angitt.

Oddsmonkey dutching kalkulator freebet
Black BiA Against Draw

“Sequential lay” – hvordan spille ut bonuser som krever flere enn ett spill på kupongen

Hvis du skal sette en oddskupong som krever mer enn én kamp, må du å benytte deg av en metode som kalles “Sequential dutching”. Ved denne metoden maksimerer du gevinst når du må ha flere kamper på kupongen. Dette er nødvendig for å for eksempel gjennomføre velkomsttilbudet til Folkeriket.

Sequential laying funker ved at man finner to fotballkamper som spilles til forskjellige tider. Det er viktige er da at utfallet av kampen som spilles først er avgjørende for spillesum i kamp nummer to.

1. Finn kamp med Oddsmonkey sin Oddsmatcher

Som med vanlig laying så bruker vi oddsmonkey for å finne kampene med best match.

For å finne to kamper på forskjellige tider anbefaler vi at du bruker filteret til å ha kontroll på spilletider med litt mellomrom mellom seg. Vi anbefaler at du bruker disse for å finne kamp 1.

For å finne kamp 2 kan du endre “event time”, eller bare sortere resultatene i Oddsmatcheren etter avsparkstidspunkt.

Oddsmonkey seq lay

2. Regn ut innsats hos BetInAsia

Selve kalkulatoren vi bruker for å regne ut hvor mye penger man skal spille på betinasia er ikke hos oddsmonkey. Vi bruker derfor en super kalkulator vi fant hos doppelwetten som gjør nytten. Den finner dere her: https://doppelwetten.com/seq-dutching-calc-english/

I kalkulatoren legger man ikke noe inn under “commission”, da commission er inkludert i oddsen du ser hos BetInAsia. I denne kalkulatoren er BetInAsia “Bookmaker 2” og vi må da inn på BetInAsia for å finne ut hva oddsen ligger på. Som med vanlig laying finner vi kampen vi skal spille på og trykker på pilene for å få opp oddsen for AGAINST det laget du backet hos bookmaker.

BiA seq lay against
seq lay calc

Hvordan lese tallene i kalkulatoren

Recommended Stake er den viktige utregningen vi trenger nå. For eksempelet over skal vi nå legge inn 377,93 kroner hos BetInAsia på vanlig måte.

Scenario 1:
Hvis første kamp vinner hos BetInAsia er det bare å gratulere. Du er nå ferdig og har vunnet over hele summen fra bookmaker til BetInAsia!

Scenario 2:
Hvis første kamp vinnes hos bookmaker må man aller først gjøre en viktig ting – oppdatere riktig odds hos hos BetInAsia. Denne kan både stige og falle i mellomtiden så det er greit å ikke la det gå alt for lang tid før man setter spill nummer 2 hos BetInAsia.

Når det er gjort så gjentar man forrige steg. Nå setter man et spill igjen hos BetInAsia basert på hva som står som oppdatert “recommended stake”.

Når det er gjort så er det bare å vente til kampen er ferdig. Lykke til!

 

Viktige momenter med sequential dutching

  • Pass på at kampene ikke overlapper. Du må ha tid til å legge et spill etter kamp 1, dersom den skulle vinne hos bookmaker.
  • Oppdater odds i kalkulatoren dersom den endres. 
  • STOPP dutchingen hvis én kamp taper. 

Dersom sequential dutching er litt komplisert så har Oddsmonkey mange fine guider på dette.

Delvis matchet spill (partially matched)

I bildet er det illustrert et eksempel der jeg ba om 100 NOK på et spill, men bare 80 kr ble matchet til den oddsen. Så vær obs på dette etter du har satt et spill. Det er verdt å merke at dersom det ikke er nok likviditet hos exchanges, så vil spillet ditt sannsynligvis bare bli delvis matchet. Så vær sikker på at innsatsene dine blir helt matchet, hvis ikke må du legge inn et nytt spill med resterende beløp.

Partially matched BetInAsia