Om Sofapenger

andrew gearhart 5k7B1Dv4r3E unsplash 1

“Målet med Sofapenger er å vise andre hvordan vi tjener penger på samme måte som vi gjorde – og fortsatt gjør!

Som student oppdaget jeg (Magnus) Matched Betting i 2015. Som student kom disse pengene godt med til reising, boligkjøp og andre hverdagslige utgifter.

Her deler jeg hensikten bak Sofapenger, om hvordan jeg har dratt best nytte ut av bookmaker-tilbudene, hvilke verktøy og hjelpemidler jeg bruker og hvilke jeg ikke bruker.

Jeg ville vise venner og familie hva Matched Betting gikk ut på. Til nå har en av de største utfordringene med å forklare hva Matched Betting er til venner og familie vært å få det til å ikke høres ut som en scam  eller svindel – helt ærlig, det gjør jo det!

For utenforstående er det naturlig å være skeptisk til «risikofrie» penger de kommer over på internett. Heldigvis er Matched Betting en av de eneste metodene som faktisk leverer her. Det er dette jeg håper å vise med denne siden.

Hvorfor gjør jeg dette?

I løpet av de siste årene har jeg prøvd ut diverse hjelpemidler og programmer for å effektivisere og øke fortjenesten på Matched Bettingen min. Jeg vet hva som virker, og hva som ikke virker. Og jeg vet hva som virker best.

Det er viktig for meg å være helt åpen om hvordan denne siden tjener penger. Jeg selger ingenting, men gir bort informasjon gratis, som mildt sagt er en ganske dårlig forretningsmodell. Jeg benytter såkalte «affiliate links» til å generere inntekter som går til vedlikehold og drift av denne siden.

Hva er en «affiliate link»?

Kort forklart – dersom du trykker på en av disse affiliate linkene til en annen nettside og deretter fortsetter å kjøpe noe fra den, vil jeg noen ganger få en liten sum fra den siden du kjøper fra. En slags “takk for kunden” fra den andre nettsiden til meg. Akkurat det samme skjer dersom du bestiller f.eks. flybilletter eller produkter fra tjenester som finner de laveste prisene for deg. Du sparer penger, mens de får en liten del av kjøpesummen.

Mange tenker derfor at det kan være fristende å fylle nettsider med slike linker, uavhengig innhold og kvalitet. Dette skjer ofte, men her er dette så langt fra sannheten som du kommer. Sannsynligvis ville siden tjent mer penger ved å promotere mange ulike produkter og tjenester, men per i dag bruker jeg kun affiliate links til noen fåtalls tjenester, deriblant Oddsmonkey, BetInAsia og Revolut.

Hvor mye tjener jeg på et salg?

Til nå kommer det meste av inntektene til denne siden fra Oddsmonkey – det beste og mest populære Matched Betting produktet. Gjennomsnittsbrukeren av Oddsmonkey tjener i snitt over 10.000 kr hver måned i følge brukerforumet. Fra Oddsmonkey får jeg mellom 50 og 70 kr hver måned for hver bruker som registrerer seg via linkene på Sofapenger.com.

For å dekke driftskostnader til denne siden må jeg derfor klare å referere ganske mange kunder til Oddsmonkey. Det er helt greit. Hensikten til Sofapenger er, som sagt, å lære folk hvordan jeg gjør det jeg gjør. Jeg tjener mye, mye mer penger på den tiden jeg bruker på min egen Matched Betting enn jeg gjør med Sofapenger.

Kort om bookmaker-affiliates og «tipsters»

Affiliateprogram med spillselskap og kasinoer fungerer på en helt annen måte enn slik jeg forklarte over. Her tjener de penger kun dersom du taper penger. Altså, såkalte «tipstere» fra Twitter, Facebook og andre sosiale medier presser bookmaker-tilbud og «max-spill» kun av en grunn: De skal selv tjene penger. Og penger tjener de kun når du taper penger hos bookmakeren de promoterer ved at de får sin bit av «kaken», eller overskuddet.

Den viktige forskjellen her er at jeg ønsker ikke å tjene noe som helst dersom du taper penger. Derfor bruker jeg kun vervelinker til de bookmakerne jeg ønsker å fremheve pga. gode odds, gode bonuser osv. På Sofapenger lærer du å unngå gambling ved å bruke Matched Betting.

For å være helt «åpen» har jeg lagt ved en liste over alle selskaper/tjenester som vil gi oss en liten sum dersom du bruker eller kjøper produktet.

  • Oddsmonkey: Dette er det beste produktet til Matched Betting, og det er det verktøyet som jeg mener er essensielt dersom du ønsker å maksimere gevinst. Jeg tjener en liten sum hvis du registrerer deg og kjøper tilgang til Oddsmonkey. Kjøper du en måned med Oddsmmonkey får jeg ca 75 kr.
  • BetInAsia: Det stedet der vi spiller motspillene våre. Jeg får en liten prosentandel av omsetningen til kundene jeg verver. Men nesten alt går tilbake til kunden i form av cashback på omsetning. Altså sitter jeg igjen med svært lite, og kunden sitter igjen med det aller meste.
  • Valuebetting-produkter: Her får jeg mellom 20-40% av netto fortjeneste de har på salg som skjer via Sofapenger.
  • Betalingstjenester og kryptotjenester som Revolut og kryptobørser: Her får jeg en fast sum pr verving.
andrew gearhart 5k7B1Dv4r3E unsplash 1

Er Sofapenger og Matched Betting for alle?

For å registrere deg og spille hos spillselskap må du være over 18 år. Det er for så vidt ingen øvre aldersgrense. Om du er mann eller kvinne har heller ingen betydning, men bookmakerne er kjente for å trenere verifiseringsprosess og muligens være litt mer restriktive mtp. bonuser dersom du er en kvinnelig bruker. Dette er pga. risikovurderingen som bookmaker gjør på hver kunde de har. Altså, er du kvinne og spiller på odds er du definitivt en minoritet i kundemassen og du vil derfor kanskje passes ekstra godt på. Jeg har også hørt historier om at bookmaker har ringt personen for å bekrefte at det faktisk er personen som er registrert som spiller på kontoen.

Gambling og avhengighet

Stort sett alle som begynner med Matched Betting ser på det som en ypperlig og unik investeringsmulighet. Du kan mangedoble investeringen din på relativt kort tid, noe som selvfølgelig er tiltalende for de fleste. Matched Betting er (per definisjon) ikke gambling. Følger du instruksene på denne siden vil du ikke kunne tape penger på spillene dine.

Samtidig er det selvfølgelig et helt åpenbart gamblingaspekt ved Matched Betting. På mange måter vil de biologiske og psykologiske mekanismene (kognitive bias) “trigges” i en viss grad, som ved «vanlig» gambling.

Bookmakerne vet akkurat hva de driver med. Alt fra de blinkende lysene til spilleautomatene til konstant bombardering med nye tilbud og bonuser vil påvirke deg i større eller mindre grad. Noen vil påvirkes mye mer enn andre.

Jeg vil derfor på det sterkeste anbefale deg å ikke benytte deg av Matched Betting og Sofapenger-sidene dersom:

  • Du bruker Matched Betting til å løse evt. finansielle problemer du har
  • Du bruker Matched Betting som en måte å flykte fra stress eller bekymringer
  • Du investerer penger i Matched Betting som du egentlig ikke har råd til å tape
  • Du bruker for mye tid på Matched Betting og neglisjerer andre viktige områder i livet ditt, som familie eller jobb.
  • Adferd og følelser endres. For eksempel kan du bli deprimert når du taper eller blir for spent når du vinner.

Kjenner du deg igjen i noen av punktene over anbefaler jeg at du tar kontakt med Hjelpelinjen.