Trinn for trinn – hvordan du kommer i gang med Matched Betting. Innen noen minutter har du begynt på din første bonus!

Hva trenger du før du begynner med Matched Betting?

Her er en kort liste over de tingene du må ordne før du kan begynne med Matched Betting. Alle disse tjenestene krever at du verifiserer ID’en din før du kan bruke de, så vi anbefaler å begynne med dette med en gang, slik at du ikke plutselig blir bedt om en verifisering når du sitter klar til å spille ut dine første bonuser.

I tillegg til BetInAsia og Oddsmonkey trenger du måter å sette inn penger til de ulike bookmakerne på. Norge har i det siste gjort det litt vrient for nordmenn å sette inn penger til utenlandske spillselskap, men med bruk av tjenestene vi har listet opp under under er det helt uproblematisk. Ulike bookmakere tillater ulike innskudds/uttaksmetoder, så vi anbefaler deg å gjøre klar for de vi har listet opp under. Du kommer til å få bruk for alle før eller siden.

BetInAsia erstatter Betfair og Smarkets fra 2021

betfair to betinasia

Klikk på logoene for å gå til de ulike sidene

(Dette er våre affiliate-linker. Vi setter stor pris på om du benytter deg av våre linker dersom du velger å prøve Matched Betting. Du kan lese mer om hvordan Sofapenger-sidene tjener penger i “Om Sofapenger”.)

betinasialogo

Motspill

Du trenger en BetInAsia-konto til å plassere motspill.

oddsmonkeylogowhitebackground 1

Sammenligning av odds

Du trenger Oddsmonkey som sammenligner oddsen hos BetInAsia og bookmaker for deg.

revo

Innskudd/uttak

Du trenger Revolut til innskudd og uttak fra bookmakere og BetInAsia.

Matched Betting – Trinn for trinn

Trinn 1 - Registrer konto hos spillselskap

Velg et spillselskap fra bonuslisten

Vi anbefaler å begynne med de litt mindre bonusene – rundt 1.000 til 2.000 kr.

Coolbet (2000 kr – klikk her)

Spesielt Coolbet og Bet365 har god odds, så man vil klare å hente ut en fin gevinst hos disse.

Velkomstbonuser sofapenger odds

Trinn 2 - Gjør innskudd, motta bonuspenger

Her anbefaler vi at du åpner en Revolut-konto. For å få penger inn på BetInAsia (punkt 3) bruker vi Revolut eller kryptovaluta

I tillegg blokkerer flere norske banker innskudd med norske VISA/kredittkort til utenlandske spillselskap. Revolut er en enkel bank-tjeneste som lar deg overføre penger med eget Visa i alle mulige valutaer, uten gebyrer.

Skaff deg en Revolut-konto her

Når Revolut er satt opp kan du sette inn penger på bookmaker. (NB! sjekk om bonusvilkårene tillater innskudd med Revolut. Flere og flere bookmakere gjør ikke det.) Benytt andre tilgjengelige metoder hvis ikke.

Gjør et innskudd og motta bonuspenger fra velkomstbonusen. F.eks 2000 kr fra Coolbet (klikk her for bonus) dersom du satte inn 2000 kr. Da har du nå 4000 kr å spille for.

CBbonus

Trinn 3 - Registrer konto hos BetInAsia

Hos BetInAsia kan du spille motspill, som nevnt tidligere. For å sette inn penger her gjør vi det enten via Revolut eller via kryptooverføring.

  1. Åpne BetInAsia-konto
  2. Sett inn penger på BetInAsia via bankoverføring eller kryptovaluta

På BetInAsia-kontoen din er det viktig at du til en hver tid har nok penger til å “matche” spillene du legger hos bookmakeren. Dette kommer vi til.

BetInAsia Logo3 scaled

Trinn 4 - Finn spill vha. Oddsmonkey

Nå finner vi en kamp å spille på. Her bruker vi Oddsmatcheren til Oddsmonkey til å finne spillene for meg. Det mulig å finne dine egne spill, men etter vi begynte med Oddsmonkey har vi spart enormt med tid og penger.

Les mer om hvordan vi bruker Oddsmonkey

Her finner Oddsmonkey de beste «matchene» for deg, slik at du får mest mulig ut av bonusene dine. Prislappen på £18 sparer du inn bare på et par spill, ettersom oddsen er den beste.

Her har vi valgt kampen mellom Norge og Hellas. Oddsmonkey sier at vi skal spille på Hellas til 3.60 i odds hos Coolbet.

Oddsmonkey Norge vs Hellas

Trinn 5 - Regn ut innsats vha. Oddsmonkey-kalkulator

Her regner Oddsmonkey ut hvor mye vi skal spille for både hos spillselskap og hos BetInAsia. Her velger du om du vil spille hele beløpet du har hos spillselskap på ett spill, eller om du vil dele opp i flere spill. Her har vi lagt inn at vi vil spille hele beløpet vårt – 4000 kr – på Hellas. For å vite hva vi skal spille hos BetInAsia må vi først finne oddsen for “AGAINST Hellas”, så legger vi den inn i kalkulatoren:

  1. Finn oddsen for Hellas i BetInAsia
  2. Klikk på pilene som gjør at du får opp “AGAINST Hellas”-oddsen
  3. Du ser at oddsen for “AGAINST Hellas” er 1.373, som du kan legge inn i kalkulatoren.

Spiller vi 4.000 kr på Hellas hos Coolbet sier kalkulatoren at vi skal spille 10.487 kr på “AGAINST Hellas” til 1.373 i odds.

(Kalkulatoren viser “£”, men det velger du selv hva du vil bruke).

Dutching kalkulator Norge vs Hellas
BetInAsia Motspill Norge vs Hellas

Trinn 6 - Spill utregnet innsats hos spillselskap

Da er det bare å finne spillet som Oddsmonkey fant for deg hos spillselskapet og plassere innsatsen.

Dersom oddsen har gått ned før du har fått plassert spillet ditt, anbefaler vi deg å finne et nytt spill.

Når spillet er godkjent hos bookmaker er vi klare til å legge motspillet hos BetInAsia.

Et lite tips: Vi anbefaler å spille på “kjente” ligaer og lag (fotball, øverste og nest øverste divisjoner). Dersom du spiller på ungarsk 3. divisjon håndball vil bookmakerene tro at du kun er ute etter verdi.

– Vi ønsker å spille slik at vi ser ut som en “vanlig” spiller!

Coolbet Norge vs Hellas

Etter at du har plassert innsats hos spillselskap, plasserer du motspillet ditt hos BetInAsia. Det er lurt å gjøre det i denne rekkefølgen – først spillselskap, så BetInAsia. Da forsikrer du deg om at spillet plasseres hos spillselskapet til den oddsen du fikk av Oddsmonkey, slik at du slipper å regne ut innsats på nytt.

Oddsen kan forandres i løpet av kort tid i noen tilfeller, så ikke vent lenge med å plassere spill hos BetInAsia etter du har plassert spill hos spillselskap.

Når spillet ditt er matched er det bare å vente til kampen er over. Dersom det er delvis matched legger du inn et nytt spill med resterende sum.

Trinn 8a - Spill vinner hos BetInAsia, bonusen er din!

Dersom kampen ender med Norge-seier eller uavgjort, vil du tape hos Coolbet, men vinne hos BetInAsia.

Ettersom “match rating” i Oddsmonkey var lavere enn 100% vil vi da miste noen kroner. På spillet på 4.000 tapte vi 88 kr. Total gevinst på dette ene spillet er da 2.000 – 88 = 1.912 kr

Dersom spillet/spillene dine vinner hos BetInAsia vil nå alle pengene være tilgjengelig for uttak hos BetInAsia. Pengene er dine!

Ved å matche spillet hos BetInAsia har vi da ikke tapt eller tjent noe (bortsett fra de 88 kronene), men vi sitter igjen med bonusen som gevinst i tillegg til opprinnelig innskudd. Dersom du satte inn 2000 kr og fikk 2000 kr i bonus vil nå alle de pengene være «dine» hos BetInAsia.

Dersom gevinstutregningene våre er litt forvirrende kan du klikke under.

Trinn 8b - Spill vinner hos Spillselskap, omsetningskrav må fullføres. Gjenta trinn 4 til 7

Dersom spillet/spillene vinner hos spillselskapet, altså hvis Hellas hadde vunnet, vil du ikke kunne gjøre et uttak ennå. Trinn 4-7 må gjentas for å fullføre bonuskravet før uttak kan gjøres.

Det er derfor litt mer tidkrevende enn hvis spillet hadde vunnet hos BetInAsia, men når du har spilt igjennom kravet, eller spillene dine taper hos spillselskapet (og vinner hos BetInAsia), kan du gjøre uttak.

Coolbet krever f.eks at bonusen må omsettes 6 ganger. Det betyr at du må spille for ytterligere 8.000 kr, på samme måte som du nettopp gjorde. Dersom dette er forvirrende har vi forsøkt å forklare hvordan omsetningskrav og gevinst fungerer her.

Trinn 9 - Bonuspenger og innskudd er nå dine penger!

Bonus er fullført! Enten du var heldig og slapp omsetning (8.a), eller du måtte fullføre omsetningskrav (8.b) så er pengene dine!

Bruk gevinsten til å fullføre neste bonus hos neste spillselskap på listen!

Det var alle trinnene!

Dersom noe fortsatt er uklart, så har vi samlet svar på de vanligste spørsmålene forbundet med Matched Betting. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på kan vi kontaktes på:

kontakt [@] sofapenger.com

Gratis e-bok!

Etter flere tilbakemeldinger fra venner og bekjente har jeg satt sammen en enkel og oversiktlig guide til Matched Betting på norsk.

 

Her har jeg med alt du trenger for å begynne med Matched betting, og vanlige spørmål som dukker opp underveis.

 

Gjennomlesning: ca. 8-10 minutter

Takk! Nedlastingslink sendes til din e-mail.