Matched Betting – Trinn for trinn

Trinn for trinn – hvordan du kommer i gang med Matched Betting. Innen noen minutter har du begynt på din første bonus!

Hva trenger du før du begynner med Matched Betting?

Her er en kort liste over de tingene du må ordne før du kan begynne med Matched Betting. Alle disse tjenestene krever at du verifiserer ID’en din før du kan bruke de, så vi anbefaler å begynne med dette med en gang, slik at du ikke plutselig blir bedt om en verifisering når du sitter klar til å spille ut dine første bonuser.

I tillegg til Betfair og Oddsmonkey trenger du måter å sette inn penger til de ulike bookmakerne på. Norge har i det siste gjort det litt vrient for nordmenn å sette inn penger til utenlandske spillselskap, men med bruk av tjenestene vi har listet opp under under er det helt uproblematisk. Ulike bookmakere tillater ulike innskudds/uttaksmetoder, så vi anbefaler deg å gjøre klar for de vi har listet opp under. Du kommer til å få bruk for alle før eller siden.

Betfair erstatter Smarkets fra desember 2020

Klikk på logoene for å gå til de ulike sidene

(Dette er våre affiliate-linker. Vi setter stor pris på om du benytter deg av våre linker dersom du velger å prøve Matched Betting. Du kan lese mer om hvordan Sofapenger-sidene tjener penger i “Om Sofapenger”.)

Lay-spill

Du trenger en Betfair-konto til å plassere dine lay-spill.

Sammenligning av odds

Du trenger Oddsmonkey som sammenligner oddsen hos Betfair og bookmaker for deg.

Innskudd/uttak

 Du trenger en Ewallet til innskudd og uttak fra bookmakere. Brukes når du er ferdig med velkomstbonus og til Vipping.

Innskudd/uttak

Du trenger Revolut til innskudd og uttak fra bookmakere og Betfair.

Matched Betting – Trinn for trinn

Trinn 1 - Registrer konto hos spillselskap

Velg et spillselskap fra bonuslisten

Vi anbefaler å begynne med de litt mindre bonusene – rundt 1.000 til 2.000 kr.

Coolbet (2000 kr – klikk her)

Spesielt Coolbet og Bet365 har god odds, så man vil klare å hente ut en fin gevinst hos disse.

Trinn 2 - Gjør innskudd, motta bonuspenger

Her anbefaler vi at du åpner en Ewallet-konto og en Revolut-konto. For å få penger inn på Betfair (punkt 3) bruker vi en ewallet, som ecoPayz.

I tillegg blokkerer flere norske banker innskudd med norske VISA/kredittkort til Betfair. Revolut er en enkel bank-tjeneste som lar deg overføre penger med eget Visa i alle mulige valutaer, uten gebyrer. En “e-wallet” (veldig likt PayPal) brukes til innskudd og uttak fra spillsider.

  1. Les mer om ewallets her (vi anbefaler ecoPayz)
  2. Skaff deg en Revolut-konto her

Når ecoPayz er satt opp kan du sette inn penger på bookmaker. (NB! sjekk om bonusvilkårene tillater innskudd med ewallets. Flere og flere bookmakere gjør ikke det.) Benytt Revolut eller andre tilgjengelige metoder hvis ikke.

Gjør et innskudd og motta bonuspenger fra velkomstbonusen. F.eks 2000 kr fra Coolbet (klikk her for bonus) dersom du satte inn 2000 kr. Da har du nå 4000 kr å spille for.

Trinn 3 - Registrer konto hos Betfair

Betfair er en Exchange-bookmaker, og denne trenger vi for å plassere lay-spill, som nevnt tidligere. For å sette inn penger her trenger vi en ecoPayz-konto som beskrevet i trinn 2.

  1. Åpne Betfair-konto
  2. Sett inn penger på Betfair via ecoPayz

På Betfair-kontoen din er det viktig at du til en hver tid har nok penger til å “matche” spillene du legger hos bookmakeren. Dette kommer vi til.

Trinn 4 - Finn spill vha. Oddsmonkey

Nå finner vi en kamp å spille på. Her bruker vi Oddsmatcheren til Oddsmonkey til å finne spillene for meg. Det mulig å finne dine egne spill, men etter vi begynte med Oddsmonkey har vi spart enormt med tid og penger.

Les mer om hvordan vi bruker Oddsmonkey

Her finner Oddsmonkey de beste «matchene» for deg, slik at du får mest mulig ut av bonusene dine. Prislappen på £18 sparer du inn bare på et par spill, ettersom oddsen er den beste.

Her har vi valgt kampen mellom Bologna og Roma, som er nummer 3 i Oddsmonkey-søket. Oddsmonkey sier at vi skal spille på Barcelona til 1.99 i odds hos Coolbet.

Trinn 5 - Regn ut innsats vha. Oddsmonkey-kalkulator

Her regner Oddsmonkey ut hvor mye vi skal spille for både hos spillselskap og hos Betfair. Her velger du om du vil spille hele beløpet du har hos spillselskap på ett spill, eller om du vil dele opp i flere spill. Her har vi lagt inn at vi vil spille hele beløpet vårt – 4000 kr – på Roma, og da skal vi legge et lay-spill på 4103.09 kr hos Betfair. Betfair tar vanligvis 2% i commission på spillene dine, og det kan du legge inn under “Lay Commission”.

(Bildet viser “£”, men det velger du selv hva du vil bruke).

Integrering av Betfair i Oddsmonkey

Kalkulatoren er gratis, men dersom du har kjøpt Oddsmonkey får du tilgang til “Match Information”. Oddsmonkey kan integrere Betfair-kontoen, noe som gir deg muligheten å plassere lay-spillet ditt hos Betfair rett fra Oddsmonkey – alt ferdig utregnet! Igjen – mye tid og penger å spare!

Trinn 6 - Spill utregnet innsats hos spillselskap

Da er det bare å finne spillet som Oddsmonkey fant for deg hos spillselskapet og plassere innsatsen.

Dersom oddsen har gått ned før du har fått plassert spillet ditt, anbefaler vi deg å finne et nytt spill.

Når spillet er godkjent hos bookmaker er vi klare til å legge lay-spillet hos Betfair.

Et lite tips: Vi anbefaler å spille på “kjente” ligaer og lag (fotball, øverste og nest øverste divisjoner). Dersom du spiller på ungarsk 3. divisjon håndball vil bookmakerene tro at du kun er ute etter verdi. Derfor valgte vi Bologna – Roma i Serie A, som er en stor og kjent liga.

– Vi ønsker å spille slik at vi ser ut som en “vanlig” spiller!

Etter at du har plassert innsats hos spillselskap, plasserer du lay-spillet hos Betfair. Det er lurt å gjøre det i denne rekkefølgen – først spillselskap, så Betfair. Da forsikrer du deg om at spillet plasseres hos spillselskapet til den oddsen du ble presentert av Oddsmonkey, slik at du slipper å regne ut innsats på nytt.

Oddsen kan forandres i løpet av kort tid i noen tilfeller, så ikke vent lenge med å plassere spill hos Betfair etter du har plassert spill hos spillselskap.

De røde rutene viser “lay”-oddsen. Da ser vi at vi spiller “Against Roma” – altså at Roma ikke vinner. Da plasserer vi 4103.09 kr, slik som kalkulatoren viste. Kalkulatoren viste også at det vi trenger å ha på Betfair-konto er 3938.97 kr. Dette er det man kaller for “liability”.

Når spillet ditt er matched er det bare å vente til kampen er over.

Trinn 8a - Spill vinner hos Betfair, bonusen er din!

Dersom kampen ender med Bologna-seier eller uavgjort, vil du tape hos Coolbet, men vinne hos Betfair.

På grunn av at oddsen hos Coolbet var bedre enn hos Betfair tjente vi i tillegg til bonusen på 2000 kr også 21.03 kr. Total gevinst på dette ene spillet er da 2021.03 kr!

Dersom spillet/spillene dine vinner hos Betfair vil nå alle pengene være tilgjengelig for uttak hos Betfair. Pengene er dine!

Ved å matche spillet hos Betfair har vi da ikke tapt eller tjent noe (bortsett fra de 21 kronene), men vi sitter igjen med bonusen som gevinst i tillegg til opprinnelig innskudd. Dersom du satte inn 2000 kr og fikk 2000 kr i bonus vil nå alle de pengene være «dine» hos Betfair.

Dersom gevinstutregningene våre er litt forvirrende kan du klikke under.

Trinn 8b - Spill vinner hos Spillselskap, omsetningskrav må fullføres. Gjenta trinn 4 til 7

Dersom spillet/spillene vinner hos spillselskapet, altså hvis Roma hadde vunnet, vil du ikke kunne gjøre et uttak ennå. Trinn 4-7 må gjentas for å fullføre bonuskravet før uttak kan gjøres.

Det er derfor litt mer tidkrevende enn hvis spillet hadde vunnet hos Betfair, men når du har spilt igjennom kravet, eller spillene dine taper hos spillselskapet (og vinner hos Betfair), kan du gjøre uttak.

Coolbet krever f.eks at bonusen må omsettes 6 ganger. Det betyr at du må spille for ytterligere 8.000 kr, på samme måte som du nettopp gjorde. Dersom dette er forvirrende har vi forsøkt å forklare hvordan omsetningskrav og gevinst fungerer her.

Trinn 9 - Bonuspenger og innskudd er nå dine penger!

Bonus er fullført! Enten du var heldig og slapp omsetning (8.a), eller du måtte fullføre omsetningskrav (8.b) så er pengene dine!

Bruk gevinsten til å fullføre neste bonus hos neste spillselskap på listen!

Det var alle trinnene!

Dersom noe fortsatt er uklart, så har vi samlet svar på de vanligste spørsmålene forbundet med Matched Betting. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på kan vi kontaktes på:

kontakt [@] sofapenger.com

Gratis e-bok!

Etter flere tilbakemeldinger fra venner og bekjente har jeg satt sammen en enkel og oversiktlig guide til Matched Betting på norsk.

 

Her har jeg med alt du trenger for å begynne med Matched betting, og vanlige spørmål som dukker opp underveis.

 

Gjennomlesning: ca. 8-10 minutter

Takk! Nedlastingslink sendes til din e-mail.