Trinn for trinn – hvordan du kommer i gang med Matched Betting. Innen noen minutter har du begynt på din første bonus!

Hva trenger du før du begynner med Matched Betting?

Her er en kort liste over de tingene du må ordne før du kan begynne med Matched Betting. Alle disse tjenestene krever at du verifiserer ID’en din før du kan bruke de, så vi anbefaler å begynne med dette med en gang, slik at du ikke plutselig blir bedt om en verifisering når du sitter klar til å spille ut dine første bonuser.

I tillegg til en betting exchange og Oddsmonkey trenger du måter å sette inn penger til de ulike bookmakerne på. Norge har i det siste gjort det litt vrient for nordmenn å sette inn penger til utenlandske spillselskap, men med bruk av tjenestene vi har listet opp under under er det helt uproblematisk. Ulike bookmakere tillater ulike innskudds/uttaksmetoder, så vi anbefaler deg å gjøre klar for de vi har listet opp under. Du kommer til å få bruk for alle før eller siden.

Klikk på logoene for å gå til de ulike sidene

(Dette er våre affiliate-linker. Vi setter stor pris på om du benytter deg av våre linker dersom du velger å prøve Matched Betting. Du kan lese mer om hvordan Sofapenger-sidene tjener penger i “Om Sofapenger”.)

87465134 padded logo

Motspill

Du trenger en betting exchange-konto til å plassere motspill.

oddsmonkeylogowhitebackground 1

Sammenligning av odds

Du trenger Oddsmonkey som sammenligner oddsen hos exchange og bookmaker for deg.

revo

Innskudd/uttak

Du trenger Revolut til innskudd og uttak fra bookmakere og betting exchange.

Matched Betting For Nybegynnere [YouTube-video]

Vi har også laget en YouTube video som viser hele prosessen, fra første bet hos bookmaker til spill hos betting exchange.

Matched Betting – Trinn for trinn

Trinn 1 - Registrer konto hos spillselskap

Velg et spillselskap fra bonuslisten

Vi anbefaler å begynne med de litt mindre bonusene – rundt 1.000 til 2.000 kr.

bonus bookmaker

Trinn 2 - Gjør innskudd, motta bonuspenger

Her anbefaler vi at du åpner en Revolut-konto. For å få penger inn på betting exchange (punkt 3) bruker vi Revolut eller kryptovaluta

I tillegg blokkerer flere norske banker innskudd med norske VISA/kredittkort til utenlandske spillselskap. Revolut er en enkel bank-tjeneste som lar deg overføre penger med eget Visa i alle mulige valutaer, uten gebyrer.

Skaff deg en Revolut-konto her

Når Revolut er satt opp kan du sette inn penger på bookmaker. (NB! sjekk om bonusvilkårene tillater innskudd med Revolut. Flere og flere bookmakere gjør ikke det.) Benytt andre tilgjengelige metoder hvis ikke.

Gjør et innskudd og motta bonuspenger fra velkomstbonusen. F.eks en bonus på 100 EUR dersom du satte inn 100 EUR. Da har du nå 200 EUR å spille for.

bookmaker bonus

Trinn 3 - Registrer konto hos betting exchange

Hos en betting exchange kan du spille motspill, som nevnt tidligere. For å sette inn penger her gjør vi det enten via Revolut eller via kryptooverføring.

  1. Åpne exchange-konto her
  2. Sett inn penger via bankoverføring eller kryptovaluta

På exchange-kontoen din er det viktig at du til en hver tid har nok penger til å “matche” spillene du legger hos bookmakeren. Dette kommer vi til.

87465134 padded logo

Trinn 4 - Finn spill vha. Oddsmonkey

Nå finner vi en kamp å spille på. Her bruker vi Oddsmatcheren til Oddsmonkey til å finne spillene for meg. Det mulig å finne dine egne spill, men etter vi begynte med Oddsmonkey har vi spart enormt med tid og penger.

Les mer om hvordan vi bruker Oddsmonkey

Her finner Oddsmonkey de beste «matchene» for deg, slik at du får mest mulig ut av bonusene dine. Prislappen sparer du inn bare på et par spill, ettersom oddsen er den beste.

Her har vi valgt kampen mellom Arsenal og Man Utd. Oddsmonkey sier at vi skal spille på uavgjort til 4.15 i odds hos bookmaker.

image 3

Trinn 5 - Regn ut innsats vha. Oddsmonkey-kalkulator

Her regner Oddsmonkey ut hvor mye vi skal spille for både hos spillselskap og hos exchange. Her velger du om du vil spille hele beløpet du har hos spillselskap på ett spill, eller om du vil dele opp i flere spill. Her har vi lagt inn at vi vil spille hele beløpet vårt – 2000 kr / 200 EUR – på uavgjort.

Spiller vi 200 EUR på uavgjort hos spillselskapet sier kalkulatoren at vi skal spille 199 EUR hos betting exchange, som da blir MOT uavgjort.

(Kalkulatoren viser “£”, men det velger du selv hva du vil bruke).

oddsmonkey calc welcome bonus

Trinn 6 - Spill utregnet innsats hos spillselskap

Da er det bare å finne spillet som Oddsmonkey fant for deg hos spillselskapet og plassere innsatsen.

Dersom oddsen har gått ned før du har fått plassert spillet ditt, anbefaler vi deg å finne et nytt spill.

Når spillet er godkjent hos bookmaker er vi klare til å legge motspillet hos exchange bookmaker.

Et lite tips: Vi anbefaler å spille på “kjente” ligaer og lag (fotball, øverste og nest øverste divisjoner). Dersom du spiller på ungarsk 3. divisjon håndball vil bookmakerene tro at du kun er ute etter verdi.

– Vi ønsker å spille slik at vi ser ut som en “vanlig” spiller!

bookmaker bonus innsats

Etter at du har plassert innsats hos spillselskap, plasserer du motspillet ditt hos exchange. Det er lurt å gjøre det i denne rekkefølgen – først spillselskap, så exchange. Da forsikrer du deg om at spillet plasseres hos spillselskapet til den oddsen du fikk av Oddsmonkey, slik at du slipper å regne ut innsats på nytt.

Oddsen kan forandres i løpet av kort tid i noen tilfeller, så ikke vent lenge med å plassere spill hos exchange etter du har plassert spill hos spillselskap.

Når spillet ditt er matched er det bare å vente til kampen er over. Dersom det er delvis matched legger du inn et nytt spill med resterende sum.

exchange bookmaker bonus lay

Trinn 8a - Spill vinner hos exchange, bonusen er din!

Dersom kampen ender med Norge-seier eller uavgjort, vil du tape hos bookmaker, men vinne hos exchange.

Ettersom “match rating” i Oddsmonkey var lavere enn 100% vil vi da miste noen kroner. På spillet på 200 tapte vi 6.16 EUR. Total gevinst på dette ene spillet er da 200 – 6.16 = 193.84 EUR

Dersom spillet/spillene dine vinner hos exchange vil nå alle pengene være tilgjengelig for uttak hos exchange. Pengene er dine!

Ved å matche spillet hos exchange bookmaker har vi da ikke tapt eller tjent noe (bortsett fra de 6 EUR), men vi sitter igjen med bonusen som gevinst i tillegg til opprinnelig innskudd. Dersom du satte inn 100 EUR og fikk 100 EUR i bonus vil nå alle de pengene være «dine» hos exchange bookmaker.

Dersom gevinstutregningene våre er litt forvirrende kan du klikke under.

Trinn 8b - Spill vinner hos Spillselskap, omsetningskrav må fullføres. Gjenta trinn 4 til 7

Dersom spillet/spillene vinner hos spillselskapet, altså hvis Hellas hadde vunnet, vil du ikke kunne gjøre et uttak ennå. Trinn 4-7 må gjentas for å fullføre bonuskravet før uttak kan gjøres.

Det er derfor litt mer tidkrevende enn hvis spillet hadde vunnet hos exchange, men når du har spilt igjennom kravet, eller spillene dine taper hos spillselskapet (og vinner hos exchange), kan du gjøre uttak.

Noen bookmakere krever f.eks at bonusen må omsettes 6 ganger, andre 8 og noen mer. Det betyr at du må spille flere spill på samme måte som du nettopp gjorde. Dersom dette er forvirrende har vi forsøkt å forklare hvordan omsetningskrav og gevinst fungerer her.

Trinn 9 - Bonuspenger og innskudd er nå dine penger!

Bonus er fullført! Enten du var heldig og slapp omsetning (8.a), eller du måtte fullføre omsetningskrav (8.b) så er pengene dine!

Bruk gevinsten til å fullføre neste bonus hos neste spillselskap på listen!

Det var alle trinnene!

Dersom noe fortsatt er uklart, så har vi samlet svar på de vanligste spørsmålene forbundet med Matched Betting. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på kan vi kontaktes på:

kontakt [@] sofapenger.com

Gratis e-bok!

Etter flere tilbakemeldinger fra venner og bekjente har jeg satt sammen en enkel og oversiktlig guide til Matched Betting på norsk.

 

Her har jeg med alt du trenger for å begynne med Matched betting, og vanlige spørmål som dukker opp underveis.

 

Gjennomlesning: ca. 8-10 minutter

Takk! Nedlastingslink sendes til din e-mail.