Matched Betting – Trinn for trinn

Trinn for trinn – hvordan du kommer i gang med Matched Betting. Innen noen minutter har du begynt på din første bonus!

Hva trenger du før du begynner med Matched Betting?

Her er en kort liste over de tingene du må ordne før du kan begynne med Matched Betting. Alle disse tjenestene krever at du verifiserer ID’en din før du kan bruke de, så vi anbefaler å begynne med dette med en gang, slik at du ikke plutselig blir bedt om en verifisering når du sitter klar til å spille ut dine første bonuser.

I tillegg til Smarkets og Oddsmonkey trenger du måter å sette inn penger til de ulike bookmakerne på. Norge har i det siste gjort det litt vrient for nordmenn å sette inn penger til utenlandske spillselskap, men med bruk av tjenestene vi har listet opp under under er det helt uproblematisk. Ulike bookmakere tillater ulike innskudds/uttaksmetoder, så vi anbefaler deg å gjøre klar for de vi har listet opp under. Du kommer til å få bruk for alle før eller siden.

Klikk på logoene for å gå til de respektive sidene

(Dette er våre affiliate-linker. Vi setter stor pris på om du benytter deg av våre linker dersom du velger å prøve Matched Betting. Du kan lese mer om hvordan Sofapenger-sidene tjener penger i “Om Sofapenger”.)

Lay-spill

Du trenger en Smarkets-konto til å plassere dine lay-spill.

Sammenligning av odds

 Du trenger Oddsmonkey som sammenligner oddsen hos Smarkets og bookmaker for deg.

Innskudd/uttak

 Du trenger en Ewallet til innskudd og uttak fra bookmakere. Brukes når du er ferdig med velkomstbonus og til Vipping.

Innskudd/uttak

Du trenger Revolut til innskudd og uttak fra bookmakere og Smarkets.

Matched Betting – Trinn for trinn

Velg et spillselskap fra bonuslisten

Vi anbefaler å begynne med de litt mindre bonusene – rundt 1.000 til 2.000 kr.

Coolbet (2000 kr – klikk her)

Spesielt Coolbet og Bet365 har god odds, så man vil klare å hente ut en fin gevinst hos disse.

Her anbefaler vi at du åpner en Ewallet-konto og en Revolut-konto og en Monese-konto først, dersom du allerede ikke har gjort det. For å få penger inn på Smarkets (punkt 3) må vi via Monese og Revolut, ettersom Smarkets ikke lengre tillater innskudd med ewallets hvis du skal ha Smarkets-bonusen

I tillegg blokkerer flere norske banker innskudd med norske VISA/kredittkort til Smarkets. Revolut er en enkel bank-tjeneste som lar deg overføre penger med eget Visa i alle mulige valutaer, uten gebyrer. En “e-wallet” (veldig likt PayPal) brukes til innskudd og uttak fra spillsider.

  1. Les mer om ewallets her (vi anbefaler ecoPayz)
  2. Skaff deg en Revolut-konto her
  3. Skaff deg en Monese-konto her

Når ewallet-kontoen (Neteller/Skrill eller Ecopayz) er satt opp kan du sette inn penger på bookmaker. (NB! sjekk om bonusvilkårene tillater innskudd med ewallets. Flere og flere bookmakere gjør ikke det.) Benytt Revolut eller Rapid Transfer dersom ikke.

Gjør et innskudd og motta bonuspenger fra velkomstbonusen. F.eks 2000 kr fra Coolbet (klikk her for bonus) dersom du satte inn 2000 kr. Da har du nå 4000 kr å spille for.

Smarkets er en Exchange-bookmaker, og denne trenger vi for å plassere lay-spill, som nevnt tidligere. For å sette inn penger her trenger vi Monese og Revolut, som beskrevet i trinn 2.

  1. Åpne Smarkets-konto
  2. Sett inn penger på Smarkets via Monese og Revolut

Ved å registrere deg via Sofapenger får du 100 kr gratis.

På Smarkets-kontoen din er det viktig at du til en hver tid har nok penger til å “matche” spillene du legger hos bookmakeren. Dette kommer vi til.

Nå finner vi en kamp å spille på. Her bruker vi Oddsmatcheren til Oddsmonkey til å finne spillene for meg. Det mulig å finne dine egne spill, men etter vi begynte med Oddsmonkey har vi spart enormt med tid og penger.

Les mer om hvordan vi bruker Oddsmonkey

Her finner Oddsmonkey de beste «matchene» for deg, slik at du får mest mulig ut av bonusene dine. Prislappen på £18 sparer du inn bare på et par spill, ettersom oddsen er den beste.

Her har vi valgt kampen mellom Sevilla og Barcelona. Oddsmonkey sier at vi skal spille på Barcelona til 1.77 i odds hos Coolbet.

Her regner Oddsmonkey ut hvor mye vi skal spille for både hos spillselskap og hos Smarkets. Her velger du om du vil spille hele beløpet du har hos spillselskap på ett spill, eller om du vil dele opp i flere spill. Her har vi lagt inn at vi vil spille hele beløpet vårt – 4000 kr – på Barcelona, og da skal vi legge et lay-spill på 4045.71 kr hos Smarkets. Smarkets tar vanligvis 2% i kurtasje (men du får 0% via Oddsmonkey!), det kan du legge inn under “Lay Commission”.

(Bildet viser “£”, men det velger du selv hva du vil bruke).

Kalkulatoren er gratis, men dersom du har kjøpt Oddsmonkey får du tilgang til “Match Information”. Oddsmonkey kan integrere Smarkets-kontoen, noe som gir deg muligheten å plassere lay-spillet ditt hos Smarkets rett fra Oddsmonkey – alt ferdig utregnet! Igjen – mye tid og penger å spare!

Da er det bare å finne spillet som Oddsmonkey fant for deg hos spillselskapet og plassere innsatsen.

Dersom oddsen har gått ned før du har fått plassert spillet ditt, anbefaler vi deg å finne et nytt spill.

Når spillet er godkjent hos bookmaker er vi klare til å legge lay-spillet hos Smarkets.

Et lite tips: Vi anbefaler å spille på “kjente” ligaer og lag (fotball, øverste og nest øverste divisjoner). Dersom du spiller på ungarsk 3. divisjon håndball vil bookmakerene tro at du kun er ute etter verdi.

– Vi ønsker å spille slik at vi ser ut som en “vanlig” spiller!

Etter at du har plassert innsats hos spillselskap, plasserer du lay-spillet hos Smarkets. Det er lurt å gjøre det i denne rekkefølgen – først spillselskap, så Smarkets. Da forsikrer du deg om at spillet plasseres hos spillselskapet til den oddsen du ble presentert av Oddsmonkey, slik at du slipper å regne ut innsats på nytt.

Oddsen kan forandres i løpet av kort tid i noen tilfeller, så ikke vent lenge med å plassere spill hos Smarkets etter du har plassert spill hos spillselskap.

De blå rutene viser “lay”-oddsen. Da ser vi at vi spiller “Against Barcelona” – altså at Barcelona ikke vinner. Da plasserer vi 4045.71 kr, slik som kalkulatoren viste.

Nå er det bare å vente til kampen er over.

Sevilla – Barcelona endte uavgjort. Altså tapte spillet hos Coolbet, men vant hos Smarkets. Selve spillet gjorde at vi tapte 35,20 kr, men vi har nå bonusen som gevinst, altså har vi tjent nesten 2000 kr i gevinst på dette ene spillet!

Dersom spillet/spillene dine vinner hos Smarkets vil nå alle pengene være tilgjengelig for uttak hos Smarkets. Pengene er dine!

Ved å matche spillet hos Smarkets har vi da ikke tapt eller tjent noe (bortsett fra de 35 kronene), men vi sitter igjen med bonusen som gevinst i tillegg til opprinnelig innskudd. Dersom du satte inn 2000 kr og fikk 2000 kr i bonus vil nå alle de pengene være «dine» hos Smarkets.

Dersom gevinstutregningene våre er litt forvirrende kan du klikke under.

Dersom spillet/spillene vinner hos spillselskapet, altså hvis Barcelona hadde vunnet, vil du ikke kunne gjøre et uttak ennå. Trinn 4-7 må gjentas for å fullføre bonuskravet før uttak kan gjøres.

Det er derfor litt mer tidkrevende enn hvis spillet hadde vunnet hos Smarkets, men når du har spilt igjennom kravet, eller spillene dine taper hos spillselskapet (og vinner hos Smarkets), kan du gjøre uttak.

Coolbet krever f.eks at bonusen må omsettes 6 ganger. Det betyr at du må spille for ytterligere 10.000 kr, på samme måte som du nettopp gjorde. Dersom dette er forvirrende har vi forsøkt å forklare hvordan omsetningskrav og gevinst fungerer her.

Bonus er fullført! Enten du var heldig og slapp omsetning (8.a), eller du måtte fullføre omsetningskrav (8.b) så er pengene dine!

Bruk gevinsten til å fullføre neste bonus hos neste spillselskap på listen!

Det var alle trinnene!

Dersom noe fortsatt er uklart, så har vi samlet svar på de vanligste spørsmålene forbundet med Matched Betting. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på kan vi kontaktes på:

kontakt [@] sofapenger.com

Gratis e-bok!

Etter flere tilbakemeldinger fra venner og bekjente har jeg satt sammen en enkel og oversiktlig guide til Matched Betting på norsk.

 

Her har jeg med alt du trenger for å begynne med Matched betting, og vanlige spørmål som dukker opp underveis.

 

Gjennomlesning: ca. 8-10 minutter

Takk! Nedlastingslink sendes til din e-mail.