Hva er Matched Betting? [Oppdatert i 2024]

Tjen penger med Matched Betting

Bookmakere tilbyr nye og eksisterende kunder bonuser og tilbud for å skaffe nye kunder og holde på de gamle. Konkurransen innad i gamblingindustrien er stor, og bonusene som tilbys er en viktig del av markedsføringen til spillselskapene.

Dette kan vi utnytte – helt lovlig og helt uten å risikere egne penger.

Dersom vi spiller på alle utfall i en bestemt kamp vil vi gjøre disse bonusene til garantert fortjeneste – uansett hva resultatet i kampen blir.

I listen over velkomstbonuser vi har laget finnes det bonuser for over 100.000 kr.

Disse pengene blir dine ved Matched Betting.

Likte du videoen? I en ny video går vi gjennom matched betting, steg for steg i detalj.

Hva er Matched Betting?

Før vi begynner – et lite råd: Vær forberedt på å sette av 10 minutter på å lese gjennom oversikten. Det kan være en av de bedre investeringene du gjør på en stund! Det finnes sannsynligvis ingen måter å tjene penger på like lett som Matched Betting i 2020. Så hva er matched betting?

«Mаtched bеtting is a bеtting technique used by individuals to profit from the free bets and incentives offered by bookmakers. It is generally considered risk-free as it is based on the application of a mathematical equation rather than chance.» – Wikipedia

Det hørtes kanskje litt komplisert ut. For å forstå «essensen» av Matched Betting er det to ting du må lære: Vi opererer med to forskjellige typer spill når vi driver med Matched Betting:

Et “Back-spill” og et “Motspill”

Matched betting - tjen penger hjemmefra

Back-spill:

Et «back-spill» er hvor vi vedder på at noe vil skje, som å satse på at Norge vil vinne mot England. Et slikt spill er det man forbinder med vanlig oddsspill/tipping, og vi kan spille slike “back-spill” hos alle bookmakere. Hvis Norge vinner, så vinner du innsatsen din og fortjenesten sammen med den.

Eksempel: Med et spill på Coolbet (klikk her for 2000 kr bonus) til 4.7 i odds og innsats på 1.000 kr på at Norge vinner vil du sitte igjen med innsats + gevinst (1.000 + 3.700kr).

Et back-spill plasserer vi kun hos en bookmaker.

Motspill:

Et motspill spiller vi når vi vedder at noe ikke vil skje, som å satse på at Norge ikke vil vinne mot England. Altså helt motsatt av et «back-spill». Vi kan spille motspill hos en betting exchange.  Hvis Norge taper, så vinner du innsatsen din. Hvis resultatet ble uavgjort har du også vunnet, siden Norge ikke vant.

Eksempel: Du plasserer et motspill på 3.700 kr hos exchange på at Norge IKKE vinner til odds 1.27. Dersom spillet taper hos exchange, taper du disse 3.700 kr. Dersom spillet vinner hos exchange, vinner du innsats*odds, altså en gevinst på 1.000 kr. Legg merke til at du da også hos bookmaker taper innsatsen (1.000kr).

Et motspill plasserer vi kun hos en betting exchange

laptops para estudiantes head 1500x1000 1

Og hvordan kan man tjene penger på dette?

Dersom vi spiller et back-spill hos et spillselskap og et motspill hos en betting exchange, kan vi dekke alle utfall av en kamp. Det er her begrepet «Matched Betting» kommer fra – altså en «matching» av spillene våre. Vi fjerner da all risiko, og vi kan ikke tape innsatsen vår når alle utfall er dekket. Men, det er ikke slik vi tjener penger…

Fortjenesten får vi ved å spille som dette med bonuspengene fra spillselskapene…

Da vil vi gjøre denne bonusen til garantert fortjeneste – uansett hva resultatet i kampen blir.

Dette fjerner all risiko og garanterer deg en enkel gevinst, uavhengig av resultatet i kampen du spilte på. I listen over velkomstbonuser for odds har vi listet opp alle velkomstbonusene tilgjengelig for norske kunder. Der er det over 100.000 kr å hente – og dette er kun velkomstbonuser! Bookmakerne vil fortsette å dele ut risikofrie spill, bonuser og andre tilbud jevnt og trutt, slik at det alltid er mulig å tjene penger.

Matched Betting er for alle – studenter, alenemødre, familiefedre – alle mulige folk som ønsker en liten ekstrainntekt ved siden av. Du må være over 18 år for å åpne kontoer hos spillselskap.

Om oddsspill

For å forstå gambling og odds på en enkel måte, kan vi tenke på det som å spille et spill der vi prøver å gjette utfallet av noe, for eksempel hvem som vinner en fotballkamp. Odds forteller oss hvor mye penger vi kan vinne hvis vi gjetter riktig.

Hvis oddsen er høy, betyr det at sjansen for at det skjer er liten, men hvis vi vinner, får vi mye mer penger tilbake enn det vi satset. På den andre siden, hvis oddsen er lav, er sjansen for at det skjer stor, men vi vinner ikke like mye penger tilbake. Det er som å velge mellom å satse på den sikre vinneren, hvor vi vinner litt, eller å ta en større risiko for sjansen til å vinne mye.

Favoritt eller underdog? Det er ikke så viktig…

I matched betting er det ikke viktig hvem som er favoritt eller underdog i en kamp eller et event. Det som virkelig teller, er om oddsen som tilbys er god nok til at man kan sikre seg en profitt fra en bonus. Dette konseptet er fundamentalt forskjellig fra tradisjonell betting, hvor man vanligvis prøver å forutsi utfallet av en hendelse basert på hvem som er mest sannsynlig til å vinne.

Når man driver med matched betting, bruker man en teknikk som involverer å plassere to motstridende spill: ett spill (kalt et “back” spill) hos en bookmaker hvor man benytter seg av en bonus, og et motsatt spill (kalt et “lay” spill) på en betting exchange. Målet er å dekke alle mulige utfall av en hendelse, noe som fjerner risikoen for tap.

Det man tjener penger på, er ikke utfallet av hendelsen, men bonusen som bookmakeren tilbyr.

Fordi man plasserer disse motstridende spillene for å garantere en gevinst uavhengig av resultatet, spiller det ingen rolle for den som bedriver matched betting om den opprinnelige innsatsen er på en favoritt eller en underdog. Det eneste som betyr noe, er at oddsen gjør det mulig å sikre en profitt fra bonusen etter at begge spillene er plassert. Hvis oddsen er riktig kalibrert mellom bookmakeren og betting exchange, kan man låse inn en profitt uansett hvilken side av veddemålet som vinner.

Dette gjør matched betting til en strategi som fokuserer på matematikk og odds, snarere enn sportslig kunnskap eller innsikt i lag og spillere. Ved å utnytte bonusene bookmakere tilbyr på en smart måte, kan man tjene penger med minimal risiko.

Kort om betting exchanges

En betting exchange er et online marked hvor brukerne kan satse mot hverandre i stedet for mot en bookmaker. Dette skiller seg fra tradisjonell betting ved at du har muligheten til å både “backe” et utfall, altså satse på at noe kommer til å skje, og “laye”, det vil si satse på at noe ikke kommer til å skje. Tenk på en betting exchange som en aksjemarkedsplass, men for veddemål i stedet for aksjer.

Back og lay

Når du “backer” et utfall, fungerer det likt som å plassere et vanlig spill hos en bookmaker – du vinner hvis det du satser på skjer. Å “laye” et utfall er unikt for exchanges og tillater deg å ta rollen som bookmaker, ved å satse penger på at et bestemt utfall ikke vil finne sted. Hvis du “layer” et lag for å vinne, vinner du ditt veddemål hvis laget taper eller spiller uavgjort.

Hvorfor bruker man en betting exchange til matched betting?

For det første tillater en exchange brukere å “laye” spill. Dette er essensielt i matched betting, hvor man trenger å dekke alle potensielle utfall av en hendelse for å sikre en risikofri gevinst. Ved å plassere et “back” spill hos en bookmaker og et motsatt “lay” spill på en exchange, kan en spiller effektivt nøytralisere risikoen og låse inn profitt fra bonuser og gratisspill.

For det andre gir betting exchanges ofte bedre odds sammenlignet med tradisjonelle bookmakere. Dette skyldes at oddsene på en exchange er markedsdrevet og reflekterer tilbud og etterspørsel fra andre spillere, noe som kan føre til mer gunstige priser. For matched bettors betyr dette muligheten til å maksimere avkastningen på innsatser.

En tredje fordel er at exchanges gir mulighet for handel av posisjoner før en kamp er ferdig. Dette kan være nyttig i matched betting for å justere posisjoner og låse inn profitt eller minimere tap basert på hvordan oddsene endrer seg over tid.

Til slutt, ved å bruke en exchange, unngår matched bettors problemet med å bli begrenset av bookmakere. Tradisjonelle bookmakere kan noen ganger begrense eller stenge kontoer som de mistenker for matched betting. Exchanges tjener penger på kommisjon fra vinnende spill, og er derfor generelt sett mer åpne for alle typer spillere, inkludert de som driver med matched betting.

For de som er interesserte i å dykke dypere inn i verdenen av matched betting og betting exchanges, kan Sofapenger sin side om Sportstech være nyttig. Her finner man informasjon og veiledninger som er spesialtilpasset for både nybegynnere og erfarne spillere.

Gratis e-bok!

Etter flere tilbakemeldinger fra venner og bekjente har jeg satt sammen en enkel og oversiktlig guide til Matched Betting på norsk.

 

Her har jeg med alt du trenger for å begynne med Matched betting, og vanlige spørmål som dukker opp underveis.

 

Gjennomlesning: ca. 8-10 minutter

Takk! Nedlastingslink sendes til din e-mail.