Hva er en ewallet / e-lommebok?

eWallets – en kort introduksjon

Ewallets benyttes i stor grad av folk for enklere transaksjoner til og fra bookmakere og kasinoer. Innskudd går på sekunder og uttak går vanligvis mye raskere enn uttak til bankkonto eller Visa-kort. Her har vi en oversikt over de ewallet’ene som er aktuelle når du driver med Matched Betting.

NB! Husk at dersom du vil ha cashback på alle innskuddene dine med ewallets, så må du registrere kontoer via linkene på Sofapenger. Det er dessverre ikke mulig å linke kontoene i etterkant for å få utbetalt cashback. Les mer her.

Neteller – mest cashback!

Neteller gir deg på papiret mest cashback. For å oppnå maksimal cashback (ca. 1.2%) vil det kreve svært høy omsetning, noe som ikke er aktuelt for alle. Her kan du lese mer om cashback-avtalen vi har med eWallet-Optimizer.

Når det kommer til innskudd og uttak til og fra Smarkets, så anbefaler jeg Neteller eller Skrill, dersom du ikke har 0% commission aktivert. Norske banker blokkerer innskudd til Smarkets fra norske Visa-kort, så man må veien via Neteller eller Skrill for å få pengene inn der. Her kan du lese mer om hvordan du setter inn penger til Smarkets, med og uten 0% commission aktivert. Vi bruker Neteller selv aktivt, og er veldig fornøyde. Den største ulempen er uttaksgebyrene, som er høyest av de tre. I skrivende stund er den billigste måten å få pengene ut fra Neteller og til norsk konto å gjøre innskudd til Skrill og ta de ut derfra.

Det er viktig å merke seg at man MÅ sette inn penger via bankoverføring til Neteller for at pengene skal kunne brukes til innskudd hos bookmakere. Litt tungvindt, men forhåpentligvis er det kun dette ene innskuddet vi trenger å gjøre til Neteller.

– Fra nå av skal vi kun bygge oss opp en fin bank!

Skrill – de laveste gebyrene

Skrill eies, som Neteller, av Paysafe. Skrill tilbys stort sett alltid der hvor Neteller tilbys, og har mange av de samme fordelene som Neteller har. Skrill gir deg opp til 0.5% cashback, noe som er litt mindre enn Neteller. I tillegg har de lansert fordelsprogrammet “Knect”, som gir deg ytterligere cashback. De lave uttaksgebyrene gjør at Skrill sannsynligvis er et bedre alternativ enn Neteller for de aller fleste. I skrivende stund kan man få penger ut gebyrfritt dersom man bestiller et Skrill Mastercard og gjør et innskudd til f.eks Revolut med kortet.

Skrill fungerer også som innskudd til Smarkets, dersom du ikke har 0%-commission aktivert.

ecoPayz – den beste ewallet’en til Matched Betting?

ecoPayz er den nyeste av de tre ewallet’ene. De gir deg også cashback fra første innskudd, opp til 0.65%. De tilbys ikke hos like mange bookmakere som Neteller og Skrill, men det er bare et spørsmål om tid før de er like utbredt som Neteller og Skrill.

En annen fordel er de billige uttakene. Det koster ca. 100 kr pr uttak, så store uttak lønner seg.

Ettersom de fortsatt er relativt nye vil de også fungere som innskuddsalternativ der det står at ewallets ikke er tillatt i forbindelse med velkomstbonus. ecoPayz regnes derfor ikke alltid som en ewallet hos mange bookies, noe vi kan utnytte!

NB! Det er viktig å huske på at det ikke er alle bookmakere som godtar e-wallets som innskuddsmetode under bonus-omsetning. Les alltid derfor bonusvilkår nøye.

Her er det også viktig å ha samme valuta på ewallet som du har hos bookmakerene. Hvis ikke må du betale valutavekslingsgebyrer som ofte kan være ganske stive – rundt 3-4%.

Innskudd

Det er viktig å gjøre innskudd til ewallets med bankoverføring – ikke Visa. Noen norske banker godtar Rapid Transfer. Da er pengene inne med en gang. Hvis ikke dette støttes velger du “Manual Transfer”. Dette er en vanlig bankoverføring, og kan ta en dag. Dersom du prøver med Visa-innskudd til ewallets vil det komme opp en melding om hva midlene skal brukes til – “gambling” eller “non-gambling”. Da vil ikke transaksjonen godkjennes, ettersom pengene skal videre til gambling-nettsteder. Velger du “non-gambling” vil du ikke kunne sende pengene videre til Smarkets.

  • Smarkets: Mulig med Neteller/Skrill innskudd/uttak for norske kunder dersom du ikke har 0%-commission aktivert. Les mer om dette her
  • eWallets: Kun mulig med bankoverføring til Neteller og Skrill. Kan gjøre uttak med flere forskjellige metoder.
  • Bookmakere: Tillater alt, MEN dersom du vil ha velkomstbonusene så vil noen presisere at det ikke er lov å gjøre innskudd med e-wallets. Her kan ecoPayz være unntatt.

Konklusjon

Så – hvilken ewallet passer deg best? Det kommer an på flere faktorer; hvor mye du omsetter for, hvor mye kapital du har, hvor ofte du ønsker å ta ut pengene dine og hvilke bookmakere du bruker oftest.

Neteller – for deg som har høy omsetning

Har du en 6 eller 7-sifret omsetning hver måned vil det lønne seg å bruke Neteller. Du får opp til 0.5% cashback fra Sofapenger/eWO, og i tillegg får du cashback direkte fra Neteller dersom du er Platinum eller Diamond VIP. Så får man “reward points” på alle innskudd og uttak. Netto cashback vil da være ca. 1.2% om man medregner alle fordeler. Vi anbefaler derfor Neteller dersom du har en relativt høy omsetning.

Skrill – den mest allsidige

Pr i dag er Skrill det billigste alternativet mtp. uttak. Derfor vil Skrill være attraktivt for de aller fleste som driver med Matched Betting og som ikke omsetter for hundre tusener hver måned. Vi anbefaler derfor Skrill dersom du ikke omsetter for svært store summer i måneden, og samtidig ønsker å ta ut pengene dine av og til.

ecoPayz – essensiell til velkomstbonuser og reloadbonuser

ecoPayz er som nevnt en relativt fersk aktør, sammenlignet med konkurrentene Neteller og Skrill. Men ecoPayz er på ingen måte et dårligere alternativ. Den største svakheten til ecoPayz er at de ikke tilbys like mange steder som Neteller og Skrill. Men på den andre siden kan ofte ecoPayz benyttes som innskuddsmetode der Neteller og Skrill ikke kan benyttes. Og man får cashback fra første innskudd, noe som gjør ecoPayz til den ewallet’en med størst verdi for mange.

Hva velger jeg da?

Kort fortalt anbefaler vi at du enten velger Skrill eller Neteller, avhengig av volumet ditt. I tillegg anbefaler vi at du har en ecoPayz-konto og bruker den der den kan brukes.

Så: Neteller/Skrill + ecoPayz!

Da er du helt klar til å sette inn på Smarkets og bookmaker og spille gjennom bonuser!