“Gnoming” – Hvordan bruke kontoene til venner og bekjente når egne bonuser er brukt opp

​​Dette er et gjesteinnlegg av en som har bred erfaring fra betting og gambling og som har mye erfaring med lån og bruk av andres spillkontoer. Personen ønsker å være anonym så ikke kontoene han har brukt kan bli koblet sammen.

Disclaimer: I dette innlegget har har vi informasjon fra en bruker som har lang erfaring med å benytte seg av venner og bekjente sine spillkontoer. Selv om vi tror dette innlegget vil være til stor hjelp for noen av våre brukere og nye følgere, vær oppmerksom på at Sofapenger ikke oppfordrer til ulovlig aktivitet eller handlinger som bryter bookmakernes vilkår og betingelser.

Hvordan øke Matched Betting-gevinstene dine

  • “Hva gjør jeg når jeg ikke får flere bonuser?”
  • “Finnes det andre strategier som gjør at jeg kan tjene enda mer penger på matched betting?”

Disse spørsmålene dukker opp i innboksen vår nærmest ukentlig. De som kommer med disse spørsmålene er de som har trålet gjennom bonuslisten vår, fullført det aller meste og nå lurer på hvordan de kan opprettholde det høye inntjeningsnivået som velkomstbonusene og reloadbonusene gir. 

Det kan være flere årsaker til at du ikke mottar flere bonuser fra bookmakere. Bookmakerne ser hvilke spillere som er profitable og hvilke som ikke er det. Over tid, når du er en spiller som kun er ute etter verdi, slik en MB’er er, så vil du etterhvert bli limitert eller ekskludert fra bonuser. Kanskje begge deler. Derfor kan det vært lurt å ha en plan når dette skjer.

Dette gjesteinnlegget er skrevet av en som har bred erfaring med det som i matched betting-verdenen er kalt for “gnoming”.

MB Norway twitter

Hva er “gnoming”?

Hvis du vil fortsette å spille hos de samme bookmakerne har du sannsynligvis kommet inn på tanken å bruke en annens konto. Dette er det som vanligvis kalles for “gnoming” eller en “gnome-konto” i matched betting-verdenen.

Kort fortalt, gnoming innebærer å få familie eller venner til å registrere en konto hos en bookmaker, der du tilbyr dem en bit av fortjenesten ved at du enten låner kontoen eller forteller dem hvordan de skal spille.

På den måten kan du gjennomføre velkomstbonuser mange ganger. Gnoming er potensielt svært profitabelt. Har man nok kapital kan man fullføre mange velkomstbonuser på kort tid. Twitter-kontoen @MB_Norway gir et innblikk i hvor mye man kan tjene på blant annet gnoming.

Risiko

Gnoming innebærer ulike fordeler, ulemper og risiko, og det er veldig viktig å være klar over dette før man evt. begynner. Før vi går inn på de hvordan du best går frem når du “gnomer”, er det viktig å påpeke risikoen ved å bruke/låne andres kontoer: 

  1. Dette er mot bookmakernes vilkår og regler. Så hvis de tar deg på dette risikerer du tape midlene du har på kontoen. 
  2. Hvis kontoene dine blir koblet sammen, risikerer du at begge kontoene stenges. Dette betyr at du også kan miste tilgang til din personlige konto. 
  3. Hvis personen du låner kontoen av hevder at du ikke har tillatelse til dette står du potensielt ansvarlig for svindel/bedrageri. Derfor er en skriftlig avtale mellom begge parter et absolutt must.
  4. Du er ikke den juridiske eieren av penger vunnet på kontoen, så derfor må du kunne stole fullt ut på personen som kontoen er registrert på.

Dette er i all hovedsak de viktigste risikoene å være klar over. Vit at bookmakerne i ulik grad har verktøy for å fange opp “multi-accounting” og mistenkelige spillmønstre. All aktivitet du bedriver hos en bookmaker vil potensielt bli brukt som en årsak til å stenge kontoen din eller konfiskere gevinsten din.

Gnoming – hva skal man være obs på?

Nå som du er oppmerksom på de ulike risikoene involvert kan vi se litt nærmere på hva man bør være obs på dersom man skal prøve seg på gnoming.

Hjemmeadresse

Dersom noen i samme husstand registrerer seg hos en bookmaker vil varsellampene lyse. Særlig dersom konto nr 2 registreres rett etter at din egen konto ble limitert eller stengt. Et fåtall bookmakere godtar kunder fra samme husstand, men det er en grei regel å unngå å registrere samme adresse når man lager konto hos bookmaker.

IP-adresse

IP-adressen er en av de vanligste metodene bookmakere bruker for å koble kontoer sammen. Ser de at flere kontoer er logget inn fra samme IP-adresse på samme tid og spiller på de samme markedene vil varsellampene utvilsomt blinke. Dette er også en av årsakene til at man i aller høyeste grad bør unngå å spille fra offentlige nettverk med felles IP-adresse.

Det enkleste er å bruke mobildata/4G/5G og deretter logge inn på kontoen via en nettleser. Flymodus vil nullstille IP-adressen din. 

Enheter/devices

Ikke bruk en enhet som tidligere har blitt brukt til å logge inn på en annen bookmakerkonto, da dette kan spores av bookmaker. Bluetooth-serienummer har blitt brukt av flere bookmakere til å spore hvilke kontoer som har logget inn fra samme enhet. Det er også sannsynligvis andre ting som kan spores, så én enhet pr gnome er å anbefale.

Informasjonskapsler/cookies

Cookies som henger igjen fra lengre tid tilbake vil kunne påvirke registrering av en ny konto. Du vil alltid ha en “blank” side uten tidligere data. Å bruke Incognito modus i nettleseren fikser dette problemet.

VPN/VPS

De fleste bookmakere er ikke veldig glade i VPN, så på generelt grunnlag anbefales ikke dette. Noen bryr seg mindre, men det er en grei regel å holde seg unna. Man trenger i de fleste tilfeller en dedikert IP-adresse for å bruke bookmakerkontoer, derfor vil billige eller gratis VPN-tjenester fungere dårlig. 

Løsninger som TeamViewer er hyppig brukt i gnoming-sammenheng. Hvordan det gjøres praktisk varierer, men da vil man få samme IP-adressen som personen som eier kontoen har.

Bookmaker-apper

Bookmaker-appene er kjent for å spore enhet-ID til enheten din, så derfor anbefales det på det sterkeste å ikke benytte seg av appene som tilbys. Bruk alltid nettleser.

Innskudd og uttak av penger

En tabbe som mange begår er at de gjør innskudd med et kort eller ewallet i et annet navn enn det kontoen er registrert i. Denne regelen eksisterer først og fremst mtp. anti-hvitvaskingsregler, og bookmakere vil mest sannsynlig stenge kontoen din ganske raskt dersom du forsøker dette. Det tryggeste er at personen som eier kontoen selv gjør innskudd med egne kort/wallets.

dices over newspaper g36119c808 1920

Hvordan får man kontoer til å “vare lengst mulig”?

Som nevnt – limitering og kontobegrensninger vil man uansett møte på, på ett eller annet tidspunkt, når man driver med Matched Betting. Så hvordan får man kontoene til å vare lengst mulig? Det enkle svaret på det er at man fra starten av må se ut som en “vanlig” spiller. Nye kontoer vil alltid ha bookmakernes oppmerksomhet, så dersom du går hardt ut og spiller store summer på mindre ligaer og markeder vil man uten tvil fanges opp raskt. Derfor vil det være en god investering å spille noen spill med negativ verdi i starten for å “prime” kontoen til senere. Man kan også slenge inn en multibong og bet-builder av og til dersom man ønsker det.

På den måten vil verdispillene dine blandes inn i den faktiske hensikten med kontoen din – å hente ut mest mulig verdi. Dette er ikke noe som har garantert effekt, og man kan allikevel risikere å gå kontoen stengt etter kort tid selv om man ikke har spilt noe særlig på spill med verdi. 

Gnoming i praksis

Er du fortsatt forvirret over hvordan du skal gå frem i praksis? Her er litt info fra et typisk gnoming-scenario, slik gjesteinnleggforfatteren ville lagt det opp. Igjen, dette er informasjon som sannsynligvis vil være til interesse for folk flest, men vær oppmerksom på at Sofapenger ikke oppfordrer til ulovlig aktivitet eller handlinger som bryter bookmakernes vilkår og betingelser.

Når man begynner med en “gnome” kan man skaffe seg en billig smarttelefon. På den måten unngår du problematikken med IP-adresse, enhet og VPN. Bruker du mobildata og kun denne enheten vil bookmakerne ikke kunne koble kontoene sammen. Inngå alltid en skriftlig avtale på forhånd. Personen som eier kontoen gjør innskudd med sine egne penger, evt. etter at hen har fått penger tilsendt. Spillene spilles fra smarttelefonen, mens motspill kan spilles fra egen exchange-konto. En vanlig gevinstfordeling er et sted mellom 20-40% av netto gevinst, avhengig av hvor mye man tjener og hvem som står med kapitalrisk.

…Er det verdt det?

Å bruke kontoer til venner og bekjente er på ingen måte optimalt. Bookmakerne er klare på at det ikke er tillatt å opprette flere kontoer i samme navn eller kontoer fra samme IP-adresse og bostedsadresse. Når man driver med Matched Betting er det allikevel veldig utbredt, og risiko involvert kan minimeres dersom man unngår de vanligste tabbene. Oppsiden med gnoming er veldig stor, samtidig som man ikke kan neglisjere nedsiden.

Avsluttende kommentar

Vi ser at gnoming er svært utbredt og det er naturlig at det skrives om, særlig siden interessen for Twitter-kontoen @MB_Norway har økt voldsomt de siste månedene. Så da synes vi det er på sin plass at vi informerer om at gnoming skjer, men at det har en risiko.

Til slutt, en viktig presisering. Gnoming er uten tvil gråsoneaktivitet, og for å redusere risk for alle parter er en skriftlig avtale viktig å ha. Det burde ikke være nødvendig å nevne, men å lage konto i andres navn uten deres samtykke er på ingen måte det som diskuteres i innlegget over. Det er ulovlig og straffbart.