Hvordan tjene penger på odds fra første spill – De mest stilte oppstartspørsmålene besvart

20. November 2020

De mest stilte spørsmålene for nye til matched betting

Når man starter med matched betting er det et par ting man må forberede. I oppstartsfasen må man registrere mange kontoer, friske opp excel-ferdighetene og muligens sette seg ned en god stund med kalkulatoren for at ting skal gi skikkelig mening. I tillegg så er dette en “bransje” hvor ting kan endre seg raskt; vilkår kan endres over natten, innskuddsmetoder kan endres og hvilke bookmakere som er best kan snu i løpet av kort tid. I dette innlegget ønsker vi å ta opp noen av de vanligste spørsmålene vi får i forbindelse med oppstart av Matched Betting. Hvis det er noe du savner så er det bare å sende oss en e-post så skal vi få lagt det inn. 

Hvordan gjøre innskudd for velkomstbonuser?

Til vanlige bonuser anbefaler vi at du benytter deg av ewallets så mye som mulig til innskudd og uttak hos bookmakere. Fordelene med cashback på innskudd, raske uttak og ingen avgifter er så bra det kan få blitt. Uten å spekulere i hvorfor, er det ofte skrevet i reglene til mange bookmakere at man dessverre ikke kan benytte seg av ewallets til velkomstbonuser. 

Vi anbefaler derfor at du alltid leser vilkårene og reglene til bookmaker skikkelig. Her har vi rangert innskuddsmetode etter det vi mener er de beste metodene:

  1. Ecopayz – Cashback fra første krone er fantastisk og det er en ewallet det er lett å senere ta uttak fra til norsk bankkonto
  2. Skrill eller Neteller – Gode ewallets med muligheter for cashback hvor man også kan enkelt ta ut til norsk bankkonto
  3. Rapid TransferEt godt alternativ når ewallets ikke er lov. Her får du gjort avgiftsfritt innskudd på sekunder rett fra din norske konto. Uttakene går også lekende lett og gir deg ofte bare et lite valutagebyr av din egne bank ved uttak.
  4. PaysafecardDette er gavekort som du kan kjøpe i diverse butikker og kiosker. Her får du de samme gode fordelene av at du slipper avgifter på innskudd mens du kan gjøre uttak trygt og enkelt også. 
  5. Fysisk revolutkort – Unngå å bruke det virtuelle Revolut-kortet. På grunn av hvitvaskingslover i hele Europa stilles det strenge krav til dokumentasjon på innskuddsmetoder hos alle bookmakere. Av den grunn må man også verifisere kort som blir brukt, og det kan av og til bli vanskelig å få det virtuelle Revolut-kortet verifisert. Med det fysiske kortet er det derimot ikke noe problem. Mens et vanlig norsk bankkort både kan gi skyhøye valutagebyrer så slipper man det med kortet til Revolut.

Ha nok kapital til bonusen du omsetter

Pass alltid på at du har nok penger tilgjengelig før du gjør begynner på en bonus. Selv om alle bonuser kan ha forskjellige krav kan en “standard” velkomstbonus se ut som dette her:

Sett inn 500kr få 500kr i bonus. Innskudd og bonus må omsettes 6x før du kan ta uttak.”

Du må altså være klar til å ha nok penger til å kunne omsette for opptil 6000kr. Man vil gjerne prøve å spille på relativt høy odds, slik at man taper bonus raskt hos bookmaker og dermed slipper å spille gjennom omsetningskrav. Men av og til er man uheldig og vinner spill hos bookmaker, selv med høy odds. Selv om man i de fleste tilfeller ikke trenger å ha så mye penger tilgjengelig må man allikevel være forberedt på at man over tid kommer til å havne i denne situasjonen flere ganger. Hvis man spiller på kamper med 3 i odds så betyr det at man over tid taper ut det spillet 2 av 3 ganger. Da må man må være forberedt på å fortsette med omsetningskravet på hver 3. bookie man tar, i snitt. Og selv om det virker veldig usannsynlig at man treffer på 4-5 kamper på rad med 3 i odds så kommer det til å skje oftere enn du tror –  så vær klar til når denne situasjonen oppstår.

Tenk på hva du spiller på 

Bookmakere er sleipe og er veldig glad i nordmenn som spiller mye – og taper mye. De har også gode systemer og rutiner for å luke ut bonusjegere og folk som driver med arbitrasje-betting og valuebetting. Det er derfor viktig å ha i bakhodet at du ønsker å fremstå som en gjennomsnittlig oddsspiller. De aller færreste sm ville makset en innskuddbonus hos en bookmaker for å så 5 minutter etterpå gå all inn på at en skotsk 2. divisjonskamp blir uavgjort. Prøv derfor å hold deg til store ligaer som det er vanlig at nordmenn ville spilt på så vil du lekende lett gli inn i mengden! Kort fortalt vil store og kjente ligaer være de fem store i Europa, samt Champions League og Europa League. Eliteserien er også innafor.

Sjekk hva slags bonus du får 

Det er flere forskjellige bonustyper der ute. Det er derfor viktig å vite om du får en pengebonus eller et “gratisspill”. Med en pengebonus får du innsatsen din tilbake igjen mens du med et gratisspill bare vil få eventuell gevinst. Det er derfor viktig at du med en pengebonus leter etter good “match rating” i Oddsmatcheren til Oddsmonkey. Vi anbefaler å prøve å finne en match over 95%. 

Med et gratisspill jakter vi derimot på spill med høy odds og forventningene til gevinst må være litt lavere. Her må du sortere etter “SNR-MATCH” i Oddsmatcheren, og deretter bruke SNR-kalkulatoren til Oddsmonkey. Sikt på 80% match eller bedre for å sikre en fin gevinst!

Lykke til med oppstarten din! 🙂