Trademate Sports – erfaringer fra en kunde over flere år

Her har vi vært så heldige å få en veldig detaljert gjennomgang av en flerårig Trademate-bruker med tusenvis av spill i loggen sin og over 700% ROI totalt. Her får du sett litt hva man kan forvente av inntjening, tidsbruk og andre tips og triks!

Før vi begynner…

Jeg skal skrive litt om mine Trademate erfaringer, og hvilke opplevelser jeg har hatt med Trademate. Aller først skal jeg skrive litt generelt om Trademate og valuebetting, før jeg kommer med egne erfaringer fra tjenesten. Trademate har mange fine artikler inne på sine egne sider, der de forklarer de ulike aspektene ved valuebetting på en glimrende måte. Jeg vil anbefale alle som har interesse for odds om å lese grundig gjennom disse, uavhengig av om man tenker å abonnere på tjenesten deres, men særlig dersom man tenker at dette er noe man vil prøve ut selv.

Jeg kommer mot slutten til å legge ved en del bilder fra dashbordet til Trademate Core som jeg tok underveis. Jeg brukte Trademate svært aktivt i en periode på nærmere halvannet år, men har det siste drøye året dessverre ikke hatt mulighet til dette grunnet andre prioriteringer. Jeg tar derfor forbehold om at det har kommet endringer fra våren 2018 som jeg ikke har fått med meg. Forhåpentligvis får jeg mulighet til å starte med value-betting igjen i 2020, det er i alle fall noe jeg har lyst til.

Trademate logo
TMfrontpage

Trademate og value betting – bakgrunnskunnskaper

Aller først er viktig å merke seg at det er mye større risiko involvert med value betting enn ved matched betting, som jeg regner med at de fleste som leser dette nå har god kjennskap til. Mens man ved matched-betting i praksis er sikret gevinst uansett utfall, spiller man ved value betting kun på ett utfall. Dette vil naturlig nok føre til at man vil tape mange spill også. Trademate regner ut på hvilke spill som har en edge, og anbefaler innsats utfra bankroll og risikoprofil. Pinnacle brukes som fasit og er grunnlaget for hva som gir en edge. Edgene er stort sett på noen få prosenter, og ser derfor ikke så imponerende ut ved første øyekast. Det man tjener penger på her er at man har ett stort volum av spill, og derfor omsetter for mye. Dette er viktige momenter når man leser ulike Trademate erfaringer.

En annen vesentlig forskjell fra matched-betting er at man ikke kan sette spillene flere dager i forveien. Jo lengre tid i forveien man setter spillet, jo mer kan oddsen bevege seg før kampstart, og variansen blir derfor større. Det er gjerne de siste 2 timene før kampstart at oddsen beveger mest på seg, og da gjelder det å sitte klar.

Det betyr at det går vesentlig mer tid på value betting enn ved matched betting. Samtidig løser dette seg ganske greit med at det ofte er kampstart noenlunde samtidig, slik at man kan få inn mange spill på en gang. Spesielt i helgene er det mange mulige spill som kommer samtidig, og man kan derfor få plassert mange spill på kort tid.

Om man bruker Trademate Core mener jeg det er realistisk å ha 2-3% edge i gjennomsnitt på spillene man setter. Jeg omsatte selv på det meste for opp mot 800-900.000 i måneden, og kunne komme opp i 100.000 på en enkelt lørdag. Man har selvsagt både flaks og uflaks, så derfor vil man av og til vinne mye mer enn 2-3%, mens man ved andre tilfeller vil tape penger. Dette kommer tydelig frem i bildene jeg poster mot slutten.

Det største problemet med value betting

Problemet med Trademate Core er at man til slutt vil bli limitert, og det er ingen måter å unngå dette på. Det ligger mange gode tips ute på hvordan man kan unngå å bli limitert med en gang, men alle disse tipsene utsetter kun limiteringen. Det viktigste rådet mitt er og kun spille på «recommended leagues» som Trademate har definert. Dette er store ligaer der det omsettes for mye penger, og man stikker derfor seg ikke like mye ut.

Det kan være veldig fristende å sette penger på «non-recommended» også, særlig på dager der det er få aktuelle spill i «recommended leagues». Jeg brant meg på dette flere ganger selv, men da er det viktig å tenke langsiktig, og sørge for at kontoen lever lengst mulig. Ellers har Trademate flere artikler inne på sine egne sider der de gir tips for å unngå limitering.

Hvor mye penger trenger man for å starte?

Et viktig spørsmål er hvor mye man må ha i bankroll for å starte med valuebetting. Trademate anbefaler selv minst 10.000 om man skal starte med Trademate Core, men personlig vil jeg anbefale minst 20-30.000, slik at man får litt raskere resultater i starten. Matched betting er en glimrende måte å bygge opp bankrollen før man går over til valuebetting, og det er den måten jeg vil anbefale til samtlige som ønsker å starte med valuebetting.

Trademate tilbyr også en Pro-pakke der man kan få odds fra de asiatiske bookmakerne, og her finnes det ikke limiteringer. Marginene er mye mindre her, og det er ikke like lett å gå i pluss som ved Trademate Core. I tillegg må man ha en mye større bankroll, ettersom variansen er større. Når marginene blir mindre må man øke innsatsen for å øke gevinsten, og man er derfor avhengig av å sette mer penger på hvert spill. Det er vanskelig å si en eksakt sum, men Trademate anbefaler selv minst 200.000 i bankroll. Jeg har selv lyst til å prøve meg her, men grunnet mangel på tid har jeg ikke hatt muligheten til dette enda.

De første spillene

Jeg brukte først forgjengeren til Trademate (Edgebet) og kombinerte valuebetting med de få velkomstbonusene jeg enda ikke hadde tatt. På denne måten klarte jeg å bygge en bankroll på ca 14.000. Dette brukte jeg deler av høsten 2016 på, men jeg var ikke veldig systematisk. Rundt november 2016 ble Trademate lansert, og jeg bestemte meg for å ta det mer seriøst. Sett i etterkant burde jeg ha satt inn mer penger på dette tidspunktet, men som helt fersk student turte jeg ikke å risikere mer.

I starten så spilte jeg med medium risk (50% av Kelly), da jeg startet med så liten bankroll at jeg synes det ble alt for små spill om jeg skulle ta enda mindre risiko. Etter at bankrollen hadde vokst en del så skiftet jeg til low risk (30% av Kelly), for å minimere variansen. Jeg har ikke noe grunnlag for å si om akkurat dette er fornuftig, men generelt så vil man minske variansen så mye som mulig, og dette er den letteste måten å styre variansen på.

Presets, risikoprofil og maksinnsats

Som maksinnsats hadde jeg ca 3% av bankrollen, igjen for å minimere variansen. Om 3% er riktig å ha som maksinnsats kan helt sikkert diskuteres, men det var i alle fall den risikoen jeg var villig til å ta selv. I gjennomsnitt var hvert spillene på under 1% av bankroll, og i det var ikke veldig ofte at jeg satt 3% på ett spill. Man har også muligheten til å stille inn hva minimumsinnsatsen skal være på hvert spill. Her hadde jeg ca. 0,3% av bankrollen. Dette gjorde at de aller dårligste spillene automatisk ble luket vekk, slik at alt ble mer oversiktlig i tradefeeden, og jeg slapp å kaste vekk tiden på de mindre lønnsomme spillene.

På dager med mange kamper kan man plutselig ha halve bankrollen i spill samtidig, og da vil jo 3% av den orginale bankrollen tilsvare 6% av tilgjengelig kapital akkurat der og da. Det var som sagt nokså sjeldent at dette ble en problemstilling, men da brukte jeg i alle fall å sette en vesentlig lavere sum enn anbefalt, da maksinnsatsen settes som en sum, og ikke prosent av bankroll.

Nå går jeg over til bildene jeg tok mens jeg holdt på med spillingen selv, og vi får følge resultatene mine over ca. 1 års tid, fra november 2017 til desember 2018. Det aller første bildet jeg har er ett bilde fra 19.11.16, da jeg har holdt på ett par uker. Som dere ser ligger jeg langt under EV, og har tapt

Trademate Nordics

Trademate Nordics begrenser bookmaker-utvalget til de tre nasjonale skandinaviske bookmakerne. I Norge gjelder da Norsk Tipping. Det vil være en begrenset mengde spill som serveres, men Nordics passer i utgangspunktet fint til deg som vil prøve ut Trademate og bygge bank til Core eller Pro.

Anbefalt bank: Trademate anbefaler minst 6.000 NOK i startbank før du begynner med Nordics, noe jeg synes kan være i minste laget. Omsetter du for 3x banken din, så vil du tjene ca 550 kr i mnd med en gjennomsnittlig ROI pr spill på 3%. Når abonnementet koster 300 kr i mnd, så synes jeg at 200 kr netto gevinst ikke er så mye. Har du 8-10.000 NOK tilgjengelig ville jeg begynt med det.

En annen ting med Norsk Tipping er at du ikke kan spille for mer enn 500 kr pr spill (du kan spille samme spill flere ganger) og du kan heller ikke tape mer enn 20.000 kr i mnd. Er du uheldig og taper spillene dine hos Norsk Tipping vil du risikere å vente til neste måned for å spille mer.

Trademate Core

Trademate Core gir deg tilgang til alle «soft»-bookmakere + de skandinaviske i Nordics-versjonen. Denne versjonen er den som passer de aller fleste. Med en prislapp på 1200 kr/mnd, så må du derfor starte med en bank som gjør at gevinstene dine ikke spises opp av denne prislappen.

Anbefalt bank: Trademate anbefaler minst 10.000 NOK og 10 timer i uken. Med Core vil du ha veldig mange spill tilgjengelig i tradefeed’en din, særlig sammenlignet med Nordics. Prisen pr måned i forhold til antall spill du får er derfor veldig god.

Dersom du klarer å spille ca. 150 spill hver uke i gjennomsnitt betyr det at du klarer å omsette banken din ca. 6x. Antar du en snitt ROI pr spill på 3% vil du da sitte igjen med i snitt 600 kr den første måneden, etter abonnement er betalt til Trademate. Derfor anbefaler jeg at du begynner med litt mer enn 10.000 NOK dersom du har mulighet til det. Har du 20.000 tilgjengelig synes jeg det er bedre.

Trademate Pro

Trademate Pro gir deg tilgang til alle bookmakere og alle funksjoner tjenesten tilbyr. Hovedpoenget med Pro er at du får tilgang til de asiatiske bookmakerne («sharps»), der du ikke limiteres. Oddsen beveger seg mye raskere her, og marginene er mye mindre. Trademate selv har sagt at snitt ROI på sharps er på ca. 0.5% – noe som betyr at omsetningen din må være adskillig høyere enn for Core-versjonen. Prisen på Pro-versjonen er også ganske stiv, noe som igjen gjør at spillvolumet ditt må være stort for å dekke de månedlige kostnadene på 4.000 kr.

Anbefalt bank: Trademate anbefaler 200.000 NOK som startbank, noe som i utgangspunktet virker fornuftig. Snitter du 0.5% og omsetter banken din 6x sitter du igjen med netto 2000 NOK.

Legg merke til at dette kun gjelder ROI fra de asiatiske bookmakerne + exchanges, og du vil sannsynligvis også fortsette å spille på noen soft-bookies i tillegg. ROI totalt vil derfor være noe over 0.5% sammen med Core.

Gjennomgang av spill og statistikk

Nå går jeg over til bildene jeg tok mens jeg holdt på med spillingen selv, og vi får følge resultatene mine over ca. 1 års tid:

Fra november 2017 til desember 2018.

Det aller første bildet jeg har er ett bilde fra 19.11.16, da jeg har holdt på ett par uker. Som dere ser ligger jeg langt under EV, og har tapt 1200 kroner på de første 565 spillene.

19.11.16 – de første ukene

Det aller første bildet jeg har er ett bilde fra 19.11.16, da jeg har holdt på ett par uker. Som dere ser ligger jeg langt under EV, og har tapt 1200 kroner på de første 565 spillene.

Trademate 2016 11 19

02.12.16 – veien mot 1000 spill

Jeg har allerede bestemt meg fra før at jeg skal gi det en skikkelig sjanse, og at jeg derfor ikke kan gi meg før jeg har fått noen tusen spill, eventuelt at jeg blir helt blakk. Neste bilde er fra 02.12.16, og man ser at det allerede da har snudd helt, på drøyt 300 spill.

Trademate 2016 12 02

13.01.17 – variansen er med meg

Neste bilde er fra 13.01.17. Da har jeg tjent 11k, fordelt på 1200 spill totalt. Altså 5k profitt på omlag 300 spill

Trademate 2017 01 17

23.01.17 – Introduksjon av “closing line”

Neste bilde er fra 23.01.17, og nå hadde TM akkurat kommet med closing line, som er den grønne linjen som er mellom den blå og den svarte. Den skal i utgangspunktet vise EV utfra hva oddsen er når spillet stenger, og kampene starter. Den kan altså bli både høyere og lavere enn EV, avhengig av hvordan oddsen beveger seg frem mot kampstart.

Trademate 2017 01 23

26.04.17 – En million i omsetning på 2500 spill

Neste bilde er fra 26.04.17, og jeg har nå omsatt for over 1 million NOK siden forrige bilde, fordelt på omtrent 2500 spill.

Trademate 2017 04 26

06.06.17 – Sesongavslutning for fotballen

Neste bilde igjen er fra 06.06.17, ca 5 uker etter forrige bilde. Da har jeg omsatt for ca 900k, fordelt på 1400 spill – på kun 5 uker. Sesongavslutningen for de europeiske fotballligaene byr uten tvil på mange gode spill.

Trademate 2017 06 06

28.07.17 – Sommer = lav omsetning

Neste bilde er fra 28.07.17, nesten to måneder etter forrige. Likevel har jeg kun omsatt for 200k, fordelt på ca 300 spill. Dette illustrerer godt hvor sesongavhengig det er. Jeg antar at de fleste spillene mine er nordisk fotball, Wimbledon og MLB, men har dessverre ikke data på det. Det hadde helt sikkert vært mulig å sette flere spill enn dette, men sommermånedene er langt fra like hektiske som resten av året kan være.

Trademate 2017 07 28

04.12.17 – Resultater etter ett år

Neste bilde er det siste jeg har, og er fra 04.12.17, ca 4 måneder etter det forrige. Her har jeg omsatt for 3,5 millioner siden sist, fordelt på litt over 3000 spill. Jeg ligger ett godt stykke unna closing EV, men er likevel godt i pluss.

Trademate 2017 07 28

Konklusjon

På litt over ett år har jeg en ROI på 4.0%, noe som er over det man kan forvente. 5752 spill, der de aller fleste er spilt hos Bet365, Unibet og Coolbet. Disse har ofte svært god odds, så det er ganske naturlig å bruke disse bookmakerne oftest.

I løpet av ett år har jeg da økt orginalinvesteringen min med over 700% og tjent over 100.000 kr.