Betfair – en av de beste exchange bookmakerne i Norge

Hva er Betfair?

Betfair er en såkalt “Betting Exchange”. Den fungerer på samme måte som en bookmaker, men med én viktig forskjell: du spiller ikke mot “huset”, men du spiller mot “andre mennesker”. Derav navnet “exchange” – man utveksler spill med hverandre.

Poenget med dette er at vi ikke er begrenset til spill på at noe skal skje, f.eks at Roma vinner mot Bologna (et “back”-spill). Dette er du kjent med som et vanlig spill hos en bookmaker. I tillegg kan vi hos Betfair spille på at noe IKKE skjer, f.eks at Roma IKKE vinner mot Bologna (et “lay”-spill). 

Betfair logo

To typer spill - Back og Lay

Det er altså to ulike typer spill involvert når man driver med Matched Betting – Back-spill og Lay-spill. Et back-spill er vanligvis plassert hos en bookmaker, og dette er et spill på at noe skal skje, som at Roma vinner. På bildet ser vi at vi kan få Roma-seier til 1.94. Et Lay-spill plasserer vi hos Betfair, som kan være at Roma IKKE vinner. På kan vi spille på at Roma IKKE vinner til 1.96.

Betfair spill

Under de blå og røde rutene med odds ser vi tilgjengelig likviditet i de aktuelle markedene. Det betyr f.eks at vi kan spille et lay-spill til 3819 kr til 1.96 i odds, slik det ser ut akkurat nå. Det er viktig å bemerke seg at disse 3819 kronene er det som er tilgjengelig for å matches, men Betfair har egne trading-boter som automatisk matcher beløp over dette – dersom markedet ligger under denne oddsen. Dette er en av måtene Betfair tjener penger på – å trade mot vår odds.

Hvordan gjøre innskudd til Betfair?

Den enkleste måten å få penger inn til Betfair på er uten tvil via ecoPayz. Betfair godtar innskudd med ulike kort også, f.eks Revolut og Monese. Kort om hvordan du gjør innskudd med ecoPayz her:

 

  1. Først lager du en Betfair-konto her. Velg NOK som valuta.
  2. Registrer deg hos ecoPayz her. Husk at du får Gold VIP etter du har verifisert ecoPayz-konto. Les mer om ecoPayz-fordelene du får via Sofapenger her.
  3. For å få inn penger til ecoPayz er det anbefalt å gå via Zestpay, som er en innskuddsmetode basert på en bankoverføring. Det koster deg ca. 2 % i gebyrer.
  4. Nå har du både en Betfair-konto og en ecoPayz-konto. Gjør deretter innskudd hos Betfair med ecoPayz. Det gjøres under “Deposit”. Innskudd med ecoPayz er instant, og du er klar til å spille!

Velg riktig commission-plan hos Betfair

Det er lurt å velge riktig commission plan hos Betfair. Når du åpner konto er standard-plan 5% for norske kunder. Du kan velge mellom tre ulike alternativer – 8 %, 5 % og 2 %. Både 8 og 5 % gir deg noen ekstra tilbud, men det er på ingen måte verdt en så “dyr” commission. 2 % er et veldig godt tilbud.

Oversikten viser at du får tilbud som ulike akkumulator-tilbud, gratisspinn osv. med de andre planene. Vi er kun ute etter å betale så lite som mulig i commission, så da blir 2% et overlegent tilbud.

NB! Det er ikke sikkert du får endret til 2% før inneværende måned er over. Du kan forsøke å kontakte live support og be de endre til 2 %. Betfair er per i dag den beste betting exchange i Norge.

Betfair velg commission plan

Vanlige spørsmål

1. Hvilken valuta bør jeg velge hos Betfair?

Hos Betfair anbefaler vi NOK. Dersom du bruker andre valuta hos bookmakere anbefaler vi at du bruker den valutaen. For å unngå vekslingsgebyrer hos ecoPayz er det lurt å holde seg til samme valuta så langt det lar seg gjøre. 

2. Hvordan gjør jeg uttak?

Du gjør enkelt uttak fra Betfair til ecoPayz ved å trykke på “Withdrawal”. Dette koster ingen ting og tar fra et par timer til ca. et døgn. Husk at du alltid må omsette innskuddet ditt minst 1x før du gjør et uttak. Du kan med andre ord ikke sette inn og ta ut igjen med en gang før du har spilt gjennom innskuddet ditt.

3. Hvordan regner jeg ut hvor mye jeg skal spille?

Vi anbefaler bruk av Oddsmonkey – der kan du linke Betfair-kontoen din til Oddsmonkey, slik at du kan spille spillene dine direkte fra Oddsmonkey! Oddsmonkey regner ut innsatsene dine automatisk, slik at du ikke trenger å regne ut noen ting.