Bitcoin-tipping

Hva er Bicoin-tipping?

Betting med Bitcoin som innskuddsmetode har vært tilgjengelig en stund, men de aller fleste europeiske bookmakerne har så langt ikke prøvd dette i noen særlig grad. Bitcoin tipping i 2020 har flere “amerikanske” bookmakere begynt å tilby, og de promoterer det også ganske heftig med noen fine bonuser. Mange av disse sidene er tilgjengelige for nordmenn, noe som gjør disse godt egnet til Matched Betting.

bicoinlogo

Hvordan skaffe bitcoin billigst mulig?

Mange har ingen erfaring med kryptovaluta, så her er en enkel oversikt over hvilke tilbydere som er mest aktuelle for nordmenn. Vi har listet opp tre alternativer vi mener fungerer optimalt.

 

Kryptobørser – de billigste løsningene for bitcoin tipping i 2023

 1. Sikkerhet: Både Coinbase og Binance er kjent for sine omfattende sikkerhetstiltak, inkludert bruk av kaldlagring og flerfaktorautentisering, som beskytter brukernes midler og data mot potensielle trusler.
 2. Brukervennlighet: Disse børsene tilbyr intuitive grensesnitt som er enkle for nybegynnere å navigere, samt avanserte handelsfunksjoner for erfarne brukere.
 3. Likviditet og Volum: Som noen av de største kryptobørsene i verden, tilbyr Coinbase og Binance betydelig likviditet, noe som betyr raskere handelstidspunkt og mer stabile priser for brukerne.
 4. Mangfold av Kryptovaluta: Begge børsene støtter et bredt spekter av kryptovalutaer, noe som gir brukerne mange muligheter for handel og investering.

 

localbitcoins featured

Localbitcoins

Localbitcoins er en “markedsplass” der man kan kjøpe og selge bitcoins. Det er ingen fees, og du betaler bare det den aktuelle bitcoin-kursen selgerne tilbyr. Det er flere selgere i Norge med gode ratings/tilbakemeldinger, men det er alltid en risiko for svindel på slike sider, så vær alltid obs på hvem man kjøper av. Sturle er nok den mest kjente i Norge, og kan anbefales. Det er et par som tilbyr salg via Revolut, men de har vi ikke prøvd selv.

bitpandalogo

Bitpanda – raskest, men dyrest (kan bruke ewallets)

Bitpanda er nok det raskeste alternativet, men har relativt høye fees. Her har du mulighet til å sette inn med ewallets, så det er nok attraktivt for mange. De har en ganske omstendelig videoverifiseringsprosess. Jeg brukte 10-15 minutter på den. Det er 3.6% gebyr + 0.9 EUR på innskudd med ewallets. Da kommer evt. valutavekslingsgebyr fra Skrill/Neteller i tillegg, dersom man har ewallets i NOK. 

For kredittkort/bankkort tar Bitpanda 1.5% gebyr + evt. vekslingsgebyr fra banken for innskudd av fiat (EUR/USD). Det er 0.15% gebyr på kjøp og salg av krypto på Bitpanda Pro. 

Kjøpe Bitcoin med kryptobørs

Registrer konto hos en av kryptobørsene. Deretter gjør du innskudd med bankoverføring/straksoverføring. Coinbase og Binance godtar instant bankoverføring med SEPA. Da er pengene på kryptobørs i løpet av sekunder.

Kjøp av Bitcoin hos kryptobørs

Deretter kjøper du bitcoin hos kryptobørs via tradingplatformen. Dette går som regel instant. Du blir opplyst om fees før du kjøper. Coinbase og Binance er som sagt blant de rimeligste alternativene for bitcoin i 2023, så avgiftene er veldig lave.

Flytte bitcoins til en bitcoin-wallet

Etter du har kjøpt bitcoins må de deretter flyttes til en bitcoin-wallet. Her er det mange å velge mellom, litt avhengig av hvilket sikkerhetsnivå man ønsker, interface man ønsker osv. Vi har brukt Exodus i denne guiden. Du kan sjekke bitcoin.org for flere alternativer.

Merk: Det kan også hende det er mulig å sende penger direkte fra Coinbase/Binance til bookie – uten å gå via egen wallet. Vi anbefaler likevel å pengene du skal sende til bookie i en egen wallet.

Registrere konto hos bookmaker

Nå har du bitcoins klar, så da er det på tide å lage en konto hos bookmaker. Følgende bookmakere har vi gode erfaringer med. Bonusene varierer fra mindre summer til bonuser langt over 1000 USD. Merk at denne guiden ble laget i den perioden alt av fotball og sport generelt var avlyst. Vi har derfor kun undersøkt esport og hviterussisk fotball. Oddsen vil med andre ord ikke vært helt optimal slik det er i skrivende stund.

Tidligere erfaringer fra spillere som har hatt konto i lang tid hos disse sier at det ofte er svært god odds på fotball og MLB, blant annet. Når idretten er tilbake for fullt vil det være masser av objekter å spille på.

I denne guiden har vi brukt 5Dimes som eksempel. Innskuddsbonusene varierer fra tid til annen, og det er ofte varierende tilbud fra bookie til bookie. 

Bruk gjerne linkene under – da får vi kanskje noen kroner!

Gjør innskudd med bitcoin

Man får en BTC-addresse av bookmaker, som er en ny adresse hver gang. Den legger man inn under «Send btc»-feltet i din egen wallet og trykker send. NB! Skriver du feil er pengene borte, sannsynligvis. BTC konverteres til USD, som oftest. 

Bitcoins-innskudd trenger 3 confirmations for å bli godkjent. Tar ca 20 minutter hvis du er heldig, er du uheldig kan det ta opp til en time.

Kort om omsetningskrav: 

Det er ingen minsteodds. Rollover funker slik at “det laveste tallet av sum vunnet eller sum spilt telles mot rollover”. Eksempel

 • 100 dollar bet for å vinne 10 dollar (1.10 i odds) –> 10 dollar mot rollover 
 • 30 dollar bet for å vinne 30 dollar (2.0 i odds) –> 30 dollar mot rollover 
 • 10 dollar bet for å vinne 100 dollar (10 i odds) –> 10 dollar mot rollover

Altså – det laveste tallet av innsats eller gevinst er det som telles mot omsetningen. Alt over 2 i odds medfører innsats = rollover. Hvis man går under 2 i odds reduseres rollover tilsvarende. Alt over 2 i odds gir 100% uttelling ift rollover. Hvis man går under 2 reduseres rollover tilsvarende.

Man får 10% av bonusen for hver gang man gjør rollover av innskuddet. Hvis man tømmer kontoen så må man gjøre et nytt innskudd for å fortsette rollover, man får ikke hele bonusen, men man mister den heller ikke. Det kan til tider være vanskelig å få tak i god odds. Men nærmere kampstart gir større mulighet for å finne 100% match. Pga. avgifter og vanskeligheten med god SNR så kreves det 100% match for god inntjening.

Hvordan finne spill?

Ingen av disse bookiene finnes i Oddsmonkey sin Oddsmatcher, dessverre. Det vil derfor kreve litt manuelt arbeid for å finne gode spill. Vi anbefaler å ha flere vinduer synlig for å finne gode matcher enklest mulig.

I bildet har vi bookie, Smarkets, Oddsportal og en dutch-kalkulator/surebet-kalkulator oppe.

Oddssammenligning oversikt

For å enklest mulig finne god match, tenk på følgende:

  1. Bruk Oddsportal for en oversikt over aktuelle kamper og tidspunkt.
  2. Sjekk odds ca. 1 time før kampen starter. Ofte mye bevegelse da. Sjekk Oddsportal for bevegelser hos Pinnacle. Da ser du hvilke lag som har en stigende/synkende odds.
  3. Pass på å spille på riktig match. Flere ligaer har ulike matcher med samme lag ofte rett etter hverandre. Kan risikere å spille på samme lag, men i to ulike matcher.
  4. Spill hos bookie først. Husk at limits på esport ofte kan være lavere enn på andre sporter.
  5. Betfair har mer likviditet enn Smarkets. Men Smarkets-botene tråler Betfair, så du vil nok få matchet spill hos Smarkets, selv om likviditet er lav og du ber om en litt dårligere odds enn den som tilbys på aktuelt tidspunkt. Derfor gunstig med 0% hos Smarkets.

Spill spillene

Når du har funnet en grei match er du klar for å spille. Spill alltid hos bookie først, da du ikke vet hva maxbet er på de ulike markedene. Regn om summen du spilte i USD hos bookie til NOK ved å bruke dagens kurs (google 1000 USD to NOK, eller den summen du spiller for). Bruk dutching-kalkulator hos Oddsmonkey, og spill deretter hos Smarkets.

Vi håper denne guiden var til god hjelp når du begir deg ut i kryptoverdenen og tjener penger på bitcoin tipping i 2020!