Topp 7 tips for å starte din side hustle (2024 Norge)

1. Veien til den perfekte side hustle

Et ønske om å tjene ekstra penger og å skaffe seg en side hustle stod sterkt da vi som studenter var lei av billige og kjedelige middager. På denne tiden var det ikke mange kjente måter å tjene penger på effektivt utenom å være en stor influencer på nettet. Vi prøvde allikevel alt vi kom over. 

Det første vi gjorde var å utnytte at andre studenter skulle flytte og måtte bli kvitt møbler så raskt som mulig. Det ga oss en mulighet til å kjøpe ting billig på Finn.no, pusse det opp så det blir litt dyrere for å så selge det igjen. Det å “flippe” ting, som det heter, var en grei jobb, men ganske masete å måtte kaste seg rundt for å være førstemann og ganske slitsomt å alltid måtte krangle med prutere dag inn og dag ut.

Vi tok det derfor til neste steg og hang oss opp i sneakerheads-bølgen og gjorde grei suksess ved å kjøpe og selge Yeezy sko fra Kanye West og Adidas. Ved å ha et system som gjorde det mulig å kjøpe sko som var svært ettertraktet var det plutselig mye enklere å tjene penger. Men det plagde oss litt hvor ustabilt opplegget var; man visste aldri når nye sko kom ut og plutselig kom det nye opplag av de du hadde på lager som raskt gjorde at verdien falt som en stein. 

Vi satt oss ned og la en plan over målene våre: Vi ønsket stabil inntekt, fleksibilitet og at vi skulle være minst mulig avhengig av andre parter og ukjente faktorer. Det fikk oss til å innse at nettbaserte side hustles ville være det beste. Da kan man jobbe fra hvor som helst og tjene penger fra komforten av å bare sitte i sofaen mens tv-en er på

Dette fikk oss først inn på redbubble.com – det å designe alt fra t-skjorter til nettsider og sette opp epost-servere for venner å bekjente. Selv om vi hadde delvis suksess så ble vi ikke fornøyd med resultatet. En side hustle skal være gøy, effektivt og gi gode penger. Det var heldigvis rundt denne tiden at vi fant ut om noe som het “matched betting” som på den tiden var ganske ukjent i Norge. Etter å ha regnet oss gjennom regnetstykket Matched Betting baseres på –  at dette faktisk var mulig – gikk vi all-inn og opplevde på kort tid at vi kunne tjene titusenvis av kroner hver måned. Dette på svært kort tid og mens vi satt og så på fotball.

2. Dette gjør Matched Betting til den perfekte side hustle i Norge

Matched Betting sjekket av alle punktene våre for hva som er en perfekt Side Hustle. Inntekten er stabil, sikker og vi kunne som en tommelfingerregel nesten alltid tjene rundt 1000 kroner i snitt for hver time vi investerte i det. Dette fungerte perfekt for oss som studenter der tiden vi hadde til overs var veldig varierende. Men også ypperlig for folk i en mer etablert fase med småbarn der man ønsker å være så effektiv som mulig med tiden man har til rådighet.

Skaleringen gjaldt bare ikke tid, men også med penger. Ettersom vi fikk mer penger inn så kunne vi plutselig gjøre større bonuser som igjen gjorde at vi kunne maksimere bonustilbudene. 

Plutselig kunne vi gjennomføre store bonustilbud på bare én kveld i stedet for en uke.

Videre ballet det på seg og vi har aldri snudd oss tilbake etter vi begynte!

Ønsker du å lære mer om matched betting? Last ned vår gratis ebok for å lære mer om matched betting og hvordan det fungerer i praksis. Her går vi i gjennom et “live” eksempel, slik at du enkelt kan komme i gang med matched betting så raskt som mulig!

slot machine

3. Invester pengene dine smart

Det å se at kontoen plutselig hadde en god del flere tusenlapper på slutten av hver måned enn hva man var vant til var en, mildt sagt, herlig opplevelse. Plutselig kunne vi kjøpe en ny TV eller kraftigere PC, men vi skjønte etter noen måneder at hvis vi klarer å være litt mer disiplinerte så vil vi gjennom å investere pengene smartere få mye mer tilbake.

For oss var det å begynne å kjøpe fond noe av det smarteste vi har gjort. Hvis du for eksempel har 10 000,- kr på en sparekonto kan du oppleve å få rundt 110 kroner i rente i året. Problemet med det er at inflasjon gjør at du kan forvente at varene du ønsker å kjøpe har steget med 280 kr i pris. Du mister altså 170kr i kjøpekraft bare på denne summen. 

Ved å sette pengene inn i fond opplevde vi derimot en mye høyere avkastning, som nå ligger i snitt på rundt 600kr i året. Da tjener man faktisk penger opp mot inflasjonen istedenfor å gå i minus. Selv om det ikke er risikofritt da det alltid kan skje store globale hendelser som coronaviruset så har det alltid vist seg å være gunstig over lengre tid.

4. 2UP-kampanjen

Når man har tjent seg opp en solid sum fra matched betting så kan man bruke “Tidlig utbetaling”-kampanjene for å tjene enda større summer. Det varierer når disse kampanjene er tilgjengelig, men både Nordicbet og Bet365 har over lengre tid kjørt disse lukrative kampanjene som gjør at du plutselig kan tjene en månedslønn på en kveld hvis alt går riktig vei. Da sier det seg selv at man kan tjene store summer, men dette er en mye mer ustabil inntekt enn matched betting og krever som oftest litt mer tid. Du kan lese mer om 2UP-kampanjen ved å klikke her.

5. Prismatch på strøm

Det høres kanskje rart ut å komme med et sparetips, men du kommer til å se at lommeboken vokser like mye når du sparer store summer som når du tjener store summer. I 2021 har strømprisene vært rekordhøye og det kan raskt bli dyrt, selv om man bor i leilighet eller et lite hus. Heldigvis har både Norgesenergi og Fjordkraft kampanjer som prismatcher konkurrentene. Da kan man, uten å måtte bytte strømleverandør hver måned, benytte seg av kampanjer og lokketilbud som gir deg minuspåslag på strømmen. Dette lar deg tjene 20-50% på regningen hver måned og kan gjøre at du sparer hundrevis, om ikke tusenvis av kroner på noe som tar deg noen minutter å fikse hver måned. Du kan lese mer om denne trenden ved å trykke her

6. Crowdfunding – For deg med et høyere risikonivå

I Norge er det strenge krav til banker for å låne ut penger til norske firmaer. Det har derfor dukket opp et mulighet for norske utbygger-firmaer som trenger å låne penger for å maksimere sitt potensiale til å effektivt bygge hus og hytter. Dette kalles for “crowdfunding”. Altså, vanlige mennesker kan låne ut sine penger til disse firmaene til en attraktiv rente for begge parter. Nettsider som Monner lar deg låne penger til boligbyggere og gir deg 7 til 10 % i rente på pengene du låner ut. Dette blir utbetalt som oftest hver måned og betales rett inn på din personlige konto. Det er viktig å tenke på at man tar en økonomisk risiko, men når man sammenligner renten opp mot det man får på sparekonto så har det vist seg å være svært lukrativt. Lånene fylles oftest opp raskt etter at de åpner opp kl 12.00, så vårt beste tips er at man burde være rask på avtrekkeren for å få spyttet inn noe penger. Det står ofte om minutter før lånene er ferdigtegnet.

7. FIRE-bevegelsen – Gode tips og råd

FIRE er en bevegelse som begynte å spre seg som ild i tørt gress, da det gikk fra å være et internettfenomen, til å dukke opp i media og bli mer og mer utbredt. FIRE er en forkortelse for “Financial Independence, Retire Early” og handler om å ha en aggressiv sparestrategi, der man sparer så mye penger at man kan leve utelukkende på renteinntektene fra formuen etter en viss tid. Målet er å kunne pensjonere seg i ung alder siden man ikke lenger er avhengig av å jobbe for å tjene nok penger. 

Bevegelsen får mye kritikk for å ikke være oppnåelig for de med lavere inntekt, men heldigvis kan man bruke matched betting inntekt til å kickstarte sin FIRE-sparing. På Reddit er det et forum med godt over 900 000 som skriver om sine erfaringer. Disse kan du lese mer om ved å klikke her. Da det er ulike syn på hva som skal til for å bli FIRE, finnes det flere varianer. Man har “Lean FIRE”, som er en “slank” versjon av FIRE, der man kun ønsker midler som dekker det essensielle. Ingen rom for sløsing, med andre ord. På andre enden av skalaen har vi Fat FIRE, der den ekstravagante livsstilen er målet. Om du ønsker Lean FIRE eller Fat Fire, eller noe midt i mellom, er matched betting uten tvil et svært godt hjelpemiddel på veien din!

Oppsummering 

Det er ikke til å legge skjul på at vi fokuserer hardt på matched betting og 2UP-kampanjen. Men det er av en grunn. Med disse metodene som side hustle har vi tjent like mye på en måned som det vi tjente på godt over et år med mer tradisjonelle side hustles. Metodene nevnt her er bare toppen av isfjellet og med ting som sure betting, cashback betting og value betting er det mange flere metoder av det mer avanserte slaget å tjene penger på. 

Lykke til med å hustle!

Kort fortalt (FAQ)

Hva er en side hustle?

En side hustle er et enkelt og moderne begrep på en ekstrainntekt man kan ha i tillegg til jobben. Her er det viktig at man ikke bare tjener penger, men at det også er gøy og motiverende å holde på med det.

Hva er matched betting?

Matched Betting betyr at man spiller på alle utfall når man vedder på en sport eller en kamp. I kombinasjon med bonuser man får fra bookmakere så kan man sikre inntekt og gevinst uansett utfall.

Hvor mye kan man spare på å prismatche strøm?

Strømprisene i Norge har variert stort og hvis man er heldig så har folk på det beste faktisk klart å få penger tilbake ved å prismatche. Det der derimot ikke realistisk å forvente det hver gang, og man kan forvente å kutte strømregningen med mellom 20-50 prosent hver måned.

Hva er crowdfunding?

Crowdfunding er en moderne måte for privatpersoner og bedrifter å tjene penger på. Det er en kronerulling der folk går sammen og låner ut mindre summer for at låntageren skal få summen de er ute etter. Dette har blitt svært attraktivt i Norge i nyere tid og har fått mange tjenester hvor man både kan låne og låne ut penger.

Hva er FIRE-bevegelsen?

FIRE-bevegelsen går ut på at man aggressivt sparer så mye penger som mulig for å kunne pensjonere seg i ung alder. Her deler folk tips og triks for å redusere utgifter så mye som mulig. Målet er at man får spart opp en formue som er stor nok til å leve av resten av livet, uten at man er avhengig av en jobb.